tiistai 3. joulukuuta 2013

Asennetta, kansanedustajat!

Vaasan vammaisneuvosto luovutti eilen alueen kansanedustajille vetoomuksen asennetalkoista vammaisten työllistymien puolesta. Vetoomuksen luovutti Marjo Luomanen Lihastautiliitosta ja sen vastaanottivat kansanedustajat Maria Tolppanen (ps) ja Lars Erik Gästgivars (rkp). Alla kuva luovutustilaisuudesta.

Vetoomuksessa todetaan seuraavasti: 

Toivomme teidän kiinnittävän päätöksenteossa huomiota, että vammaisten henkilöiden omaa aktiivisuutta ja toimintamahdollisuuksia tuetaan, vammaisia henkilöitä ei syrjitä eikä heidän ihmisoikeuksiaan loukata, lähipalveluja ja ympäristöä kehitetään kaikille saavutettavaksi, sekä omaisten, vapaaehtoisten ja kansalaisjärjestöjen toimintaedellytyksiä vammaisten henkilöiden tukemiseksi parannetaan.

Vaasan alueen vammaisjärjestöt esittelivät toimintaansa laajasti. Samassa tilaisuudessa palkittiin Sofi Djupsjöbacka Vuoden asenne-edistäjänä. Palkinnon myönsi Vaasan Vammaisneuvosto.

Tilaisuus sai laajasti huomiota myös lehdistössä. Vasabladet uutisoi vammaisten työllisyysasiasta näin ja Pohjalainen tällä tavoin.

Reilu Rekrytointi jää odottamaan, milloin kansanedustajien nimiä alkaa ilmestyä tänne. Reilu rekrytointi haastaa samalla kaikki lukijat haastamaan kansanedustajia verkkosivujen kautta! Vaikutetaan yhdessä!

Kuvassa yllä: Veetoomusta luovuttamassa Marjo Luomanen (pyörätuolissa) ja hänen oikealla puolellaan kansanedustajat Tolppanen ja Gästgivars. Tilaisuuden juonsivat sosionomiopiskelija Oula Aarnivala ja Vaasan esteettömyys- ja vammaisasiamien Tiina Mäki.
Yllä: Sofi Djupsjöbacka sai Vaasan vammaisneuvoston palkinnon tekemästään asennetyöstä. Onnea Sofi!

Alla: vammaisjärjestöjen esittely herätti suurta kiinnostusta.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti