torstai 21. marraskuuta 2013

Oletteko kuulleet Taidoista työpoluksi -projektista?Me kuulimme hankkeesta muutama viikko sitten ja pyysimmekin esittelyä projektin työntekijöiltä. Hyvä hanke, joka on tänä vuonna alkanut. Kannattaa seurailla ja lukea siitä lisää. Mutta tässäpä lyhyt alustus, mistä hankkeessa oikeastaan on kyse:
 
Taidoista työpoluiksi –projekti on käynnistynyt huhtikuussa 2013 Rinnekoti-Säätiöllä RAY:n rahoittamana ja toimintamme jatkuu vuoden 2017 loppuun. Projektimme tavoitteena on nostaa esiin kehitysvammaisten omia tavoitteita työhön liittyen. Luomme myös toimintamalleja työpolkujen edistämiseksi, etenkin työtoiminnoista kohti palkkatyötä siirtymiseksi. Yhtenä osa-alueena projektissa on  kehitysvammaisten työtaitoihin ja työkykyyn liittyvät arvioinnit ja niiden kehittäminen.

Kehitysvammaiset pystyvät työskentelemään normaaleilla työpaikoilla, kunhan työtehtävät muovataan heidän taitoihinsa sopiviksi. Siksi arvioimme työtaitojen ohella myös työtehtävien vaativuutta, mikä hyödyttää paitsi työnhakijaa, myös työnantajaa ja muuta työyhteisöä. Projektimme on suunnattu ensisijaisesti Espoolaisille työtoiminnoissa oleville henkilöille. Vaikka päämäärämme on edistää polkuja kohti avoimia työmarkkinoita, se ei välttämättä ole kaikkien kohdalla mahdollista. Toisaalta, jo pienillä edistysaskeleilla, esimerkiksi sopivan työtoimintapaikan tai työtehtävien löytymisellä sekä työhönvalmennukseen pääsyllä voi olla yksilön hyvinvoinnille isokin merkitys.

Viestinnän avulla pyrimme tuomaan laajemmin esille kehitysvammaisten työllistymiseen ja työllistämiseen liittyviä asioita. Meidän nettisivumme ovat hiljattain auenneet osoitteeseen www.taidoistatyopoluiksi.fi, sieltä löytyy laajasti tietoa aiheeseen liittyen ja päivitämme jatkuvasti lisää. Lisäksi näymme Facebookissa ja Twitterissä (@tyopoluiksi), jonne toivomme jatkossa saavamme enemmän keskustelevaa sävyä aiheiden ympärille. Käykäähän tutustumassa, tykkäämässä ja seuraamassa, niin pääsette seuraamaan projektimme etenemistä. Ja ottakaa toki yhteyttä, jos on jotain kysyttävää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti