perjantai 27. syyskuuta 2013

Reilusti Rohkea

Reilu Rekrytointi -projektin, Turun seudun vammaisjärjestöt ry:n, Varsinais-Suomen TE-toimiston, Turun Oppisopimuskeskuksen, Monitori-Yhteispalvelun (Turun kaupunki, Kela, TE-palvelut) ja Turun Yrittäjien yhdessä järjestämä Reilusti Rohkea -tapahtuma  keräsi mukavasti kuulijoita.

Tilaisuus oli näin laajan toimijajoukon ensimmäinen yhteinen tilaisuus. Tiiviiden puheenvuorojen muodossa työnantajille annettiin tietoa työllistämisestä ja työnhakijoille työnhaun eri väylistä sekä tarjolla olevista palveluista.

Tilaisuus järjestettiin Monitori-yhteispalvelupisteessä, joka on Suomen ainoa kauppakeskuksessa sijaistseva yhteispalvelutila. Tila on esteetön ja tilaisuuden esteettömyys viimeisteltiin induktiosilmukalla ja viittomakielen tulkkauksella.

 Johtaja Mika Wilén kertoi palkkatuesta rekrytointikynnyksen madaltajana.

  
Turun Yrittäjien toimistopäällikkö Anne Aholainen painotti, että vammaisissa työnhakijoissa on paljon osaajia, joiden panos on merkittävä ja rekrytointi kannattavaa. Hän muistutti ettei palkkatuki ole siis merkittävin houkutin.


 K-kauppias Maria Puhakka kertoi kokemuksistaan palkkatuetun henkilön työllistämisestä.

 Antero Kautto puhui tiestään yrittäjäksi. Tilaisuuden tarjoilusta vastasivat Bovallius-ammattiopiston opiskelijat.

TE-toimiston edustaja Kimmo Orpana sai eniten kysymyksiä yleisöltä. Etualalla istumassa kuntoutusneuvoja Leena Tiekso Varsinais-Suomen TE-toimistosta ja takana esityksen pitänyt Pia Suutari Turun Oppisopimustoimistosta.


Reilu Rekrytointi esittäytyi tilaisuudessa videoillaan ja mm. markkinoi Potkua Näkymiseen - koulutusta sosiaalisen median käytöstä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti