maanantai 2. syyskuuta 2013

Paralympiamitalistit kuvissaSuomen Paralympiakomitea
Tiedote 29.8.2013
PARALYMPIAKOMITEA JULKISTI KIERTÄVÄN VALOKUVANÄYTTELYN

Urheilua Täydestä Sydämestä – valokuvanäyttely avattiin 29.8.2013 Fortumin pääkonttorissa Keilaniemessä.

Näyttely kertoo Vancouverin 2010 ja Lontoon 2012 paralympialaisten suomalaisurheilijoiden suurista hetkistä. Pääosassa ovat paralympiamitalistit. Vancouverin paralympialaisten kuvat on ottanut Satu Bell ja Lontoon paralympialaisten kuvat Maiju Torvinen.

Valokuvanäyttely on kiertävä ja se pystytetään nyt ensimmäistä kertaa Paralympiakomitean pääyhteistyökumppanin Fortumin tiloihin, josta se jatkaa marraskuussa matkaa Tampereen Apuvälinemessuille. Fortum pitää ovet avoimina Espoo-päivänä lauantaina 31.8., jolloin myös espoolaiset pääsevät tutustumaan Urheilua Täydestä Sydämestä -näyttelyyn. Näyttelyyn kuuluu myös soihtu ”The Cauldron ”, jossa paralympiatuli paloi Lontoon kilpailujen aikana.

-On monta syytä, miksi Urheilua Täydestä Sydämestä -näyttely avataan juuri Fortumissa. Ensinnäkin meillä on hieno yhteistyö Suomen Paralympiakomitean kanssa mukaan lukien Fortum Para School Day -kiertue. Lisäksi meillä on hieno tila, johon näyttely sopii hyvin, kuvaili Fortumin viestintäjohtaja Mari Kalmari avajaispuheessaan.

Suomen Paralympiakomitean puheenjohtaja Petri Pohjonen oli tyytyväinen näyttelyyn ja kertoi mielenkiintoisia yksityiskohtia kuvien takaa.

-Tämä näyttely on hieno esimerkki yhteistyöstä Fortumin kanssa. Kuvat tuovat esille upeat urheilijat ja tarinat, joita paralympiakisat ovat pullollaan. 

Sen lisäksi, että näyttely on kiertävä, se päivittyy aina paralympialaisten jälkeen uusilla kuvilla. Ensi keväänä Vancouverin talviparalympialaisten kuvat saavat väistyä Sotšin paralympialaisten kuvien tieltä.

-Haluamme hyödyntää upeat kuvat ja viedä ne ihmisten keskelle. Tämä on myös yksi tapa tuoda paralympiaurheilua esille yhteistyökumppaneillemme. Kuvia täydentää urheilijoiden kommentit suorituksen jälkeen ja näin näyttely antaa jokaiselle kokijalle palan paralympiatunnelmaa, kertoo Paralympiakomitean pääsihteeri Tiina Kivisaari.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti