keskiviikko 21. elokuuta 2013

Kiinnostaisiko kiintiötyöpaikka?

Sosiaaliportissa oli artikkeli, jossa kerrottiin Saksan mallista työllistää vammaisia. Siellä on jo vuodesta 1917 lähtien ollut kiintiöitä yrityksille, jotta yrityksen koosta riippuen heidän tulee palkata tietty määrä vammaisia henkilöitä tai maksaa sakkoa palkkaamattomuudesta. Nykyään jo yli 20 hengen yrityksien henkilöstömäärästä tulee olla 5% palkattuja joko vammansa tai sairauden vuoksi.

Siellä työtehtävät räätälöidään tekijälleen sopiviksi ja työnantaja saa palkkaamiseen ensimmäisinä vuosina palkkatukea. Tämä on kyllä käytäntö, missä vammaisten työttömyys saadaan laskuun. Varsinkin, jos yritykseen sijoittumattomat menevät työkeskuksiin. Mutta.. Onko tämä tasa-arvoa? Vaikka monilla on halu työskennellä, haluaisivatko he tulla palkatuiksi vain siksi, että heillä on esimerkiksi cp-vamma, tai ovat osittain halvaantuneet onnettomuudessa? Syökö se omanarvontuntoa, jos et tule valituksi taitojesi mukaan, vaan olet osa kiintiötä? Löydetäänkö silloin osaajia, joilla homma on hallussa vaan vain ihmisiä, jotka täyttävät kiintiön?

Reilu Rekrytointi on alusta alkaen yhdenvertaisen rekrytoinnin puolesta. Haluamme ihmisten löytävän itselleen sopivan työpaikan omien taitojensa ja koulutuksen mukaan, ei kiintiöpaikoin. Työelämän pitäisi kuitenkin olla avarakatseisempi ja unohtaa ennakkoluulot palkkauksessa. Aikaa se vaatii ja työtä, mutta ilman asian pitämistä esillä, ei muutoksia ainakaan tule.

2 kommenttia:

  1. Tämähän johtaisi pahimmillaan siihen, että ihmiset hankkisivat tahallaan jonkun pienen mitättömän vamman, kuten sormen amputaation, jotta työllistyisivät paremmin.

    VastaaPoista
  2. Se olisi jo melkoisen epätoivoista, mutta ei taida olla mahdotonta...

    Tämä "kiintiövammainen" on kyllä pikemminkin osoitus, siitä että jokin on pielessä. Saattaa jopa heikentää vammaisen työntekijän hyväksymistä työyhteisöön, jos muut ajattelevat että hän on töissä vain vammansa, eikä taitojensa takia.

    VastaaPoista