torstai 22. elokuuta 2013

Asiaa työllistymisestä ja somesta

Kun uutisointia työhön liittyen seuraa, nousee trendeiksi kaksi uutisaihetta: some työnhaussa sekä irtisanomiset. Jälkimmäinen noista on varsin ikävää ja tekee kannustamisen työnhakuun vielä vaikeammaksi. Jos muillekaan ei riitä töitä, miksi minulle? Samaan aikaan uutisoidaan siis ikävää ja kannustetaan tarttumaan uusiin tapoihin hakea töitä. Reilu Rekrytoinnissa olemme puhuneet uusien työtapojen kokeilemisesta. Toisaalta.. kuten sanonta kuulee, ei kai se ota jos ei annakaan. Eli kannattaa ainakin testailla.

Huomasimme myös mtv3:n uutisivun kertoneen sosiaalisesta mediasta. Jutussa on myös hyviä nostoja, joita kannattaa pysähtyä pohtimaan. Vinkeissä mainitaan muun muassa avainsanojen käyttäminen ja kyllä.. Jos käytät oikeita hakusanoja esimerkiksi LinkedInissä, nousee oma profiilisia haussa paremmin. Tosin myös suosittelijoiden määrä vaikuttaa siihen, kuinka korkealla näyt.

Toinen tärkeä asia muistaa onkäytöstavat! Ethän unohda niitä? Jostain kumman syystä moni ajattelee, että sosiaalisessa mediassa voi heittää kohteliaisuuden narikkaan ja käyttäytyä, kuten tahtoo. Ikävä kyllä.. ei kannata. Varsinkin, jos esiinnyt omalla nimelläsi, kannattaa olla kohtelias ja korrekti. Muuten voi mahdollinen tuleva työnantajasi törmätä vanhoihin kirjoituksiisi ja ehkä se on juuri se syy, miksi sinua ei valittukaan.

MTV3 kirjoitti asiasta otsikolla Näin pääset lähemmäksi unelmiesi työpaikkaa. Hyvä peruslistaus, joka kannattaa lukaista läpi ja pitää mielessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti