tiistai 25. kesäkuuta 2013

Työttömyys kasvussa Suomessa

Monet sanomalehdet uutisoivat tänään työttömyysasteen nousseen 10.8 prosenttiin toukokuussa, joka on vuoden takaista lukua suurempi. Keväällä ja kesän korvilla työttömyyslukuja nostavat aina opiskelijat, jotka lopettavat opintonsa. Tämä osaltaan näkyy myös nuorten työttömyysluvuissa, sillä 15-24 -vuotiaista työvoimaan kuuluvista oli yli kolmannes työttömänä. Työttömyyden trendi oli laskusuuntainen muutaman vuoden ajan vuoden 2008 laman jälkeen, mutta nyt trendi näyttää vaihtaneen suuntaa.

Työministeri Lauri Ihalainen on huolissaan vasta julkistetuista luvuista, ja hän kertookin tiedotteessaan seuraavaa:

– Näidenkin lukujen valossa näyttää entistä vahvemmin siltä, että hallituksen on loppukesän budjettiriihessä luotava uskottava työllisyys- ja elvytyspaketti, jotta työllisyys voidaan kääntää kasvu-uralle. Budjettiriihessä on löydettävä nopeasti työllisyyttä edistäviä toimia. Lisäksi 30 prosentin aktivointiasteen ja nuorisotakuun turvaamiseksi on työllisyysmäärärahoja lisättävä syksyn budjettiriihessä, Ihalainen listaa tiedotteessaan.

Ihalainen vetoaa tiedotteessaan, että  erityisesti nuoria ja vastavalmistuneita palkattaisiin kesätöihin sekä ensimmäiseen työpaikkaansa. 

– Hallitus tukee voimakkaasti työnantajia nuorten työllistämiseksi muun muassa Sanssi-rahalla sekä korottamalla merkittävästi työnantajille suunnattuja oppisopimuskorvauksia. Vetoan työnantajiin, että opiskelijoita palkattaisiin kesätöihin sekä työttömiä nuoria ja vastavalmistuneita palkattaisiin ensimmäiseen työpaikkaansa. 

Asiasta uutisoi muun muassa Helsingin Sanomat sekä Turun Sanomat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti