maanantai 24. kesäkuuta 2013

Kolme vinkkiä työnhakuun

Carreerealism on listannut kolme syytä, jotka voivat osaltaan olla syinä sille, ettei työnhaku tärppää. Alkuperäiset kohdat pääset lukemaan täältä.

1. Työhakemus ei ole kirjoitettu ko. työtä varten

Moni tekee työhakemuksesta niin geneerisen, jotta sillä voisi hakea useaan eri paikkaan. Kuitenkin kannattaisi nähdä vaivaa ja tehdä hakemus aina yhteen avoimeen työpaikkaan. Silloin voit paremmin korostaa erityisosaamista, jota juuri tuossa työssä tarvitaan.

2. Et hae töitä, jotka vastaavat osaamistasi

Työnhaku vie aikaa ja usein alkaa hakemaan kaikkia mahdollisia töitä, että jotain saisi. Tosin työnantaja huomaa kyllä hakemuksista, että tarvittava koulutus tai osaaminen puuttuu. Kannattaakin enemmän yrittää löytää itselle mmielekkäitä töitä, joit haluaisi tehdä. Titä kannattaa te-toimiston sivujen lisäksi etsiä muun muassa eri työnvälitys frmojen sivuilta ja sosiaalisesta mediasta.

3. Antamasi kuva itsestäsi sosiaalisen median kautta

Moni ajattelee esimerkiksi Facebook-profiilinsa olevan vain yksityiskäytössä. Kuitenkin, jos ei ole ollut huolellinen asetuksista, voivat päivityksiä nähdä kuka vain., myös mahdollinen työnantaja. Kannattaa siis hieman miettiä, mitä julkaisee sosiaalisessa mediassa, sillä ikävien kirjoitusten on tapana levitä tavalla tai toisella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti