torstai 16. toukokuuta 2013

Manpower vei potin! Reilu Rekrytointi ja Sisäänheitto osatekijöinä

 Reilusti onnea ja kiitos ManpowerGroup!

ManpowerGroup, Nokia ja Pajat Solutions palkittiin parhaista vastuullisista yhteistyökumppanuuksista


Ensimmäistä kertaa järjestetyn European CSR Award -yritysvastuukilpailun suomalaisvoittajat palkittiin tänään Yritysvastuuverkosto FIBSin RATKAISUN PAIKKA 2013 -tapahtumassa Helsingissä. Yrityksiä palkittiin kolmessa sarjassa innovatiivisista, ei-kaupallisten toimijoiden kanssa toteutetuista yhteistyöhankkeista, jotka ovat auttaneet ratkaisemaan yhteiskunnallisia ongelmia ja tuoneet samalla liiketoiminnallista hyötyä yrityksille.
SUURYRITYSTEN SARJAN voitti ManpowerGroup Oy hankkeellaan "Monimuotoinen työllistäminen", jonka avulla yritys on tukenut heikoimmassa työmarkkina-asemassa olevien pääsyä työelämään. Hankkeen yhteistyökumppaneita ovat mm. Lihastautiliitto sekä Suomen lasten ja nuorten säätiö. Valintaperusteluiden mukaan ManpowerGroupin ja sen tytäryhtiön Manpower Inclusiven hankkeessa yhteiskunnallinen tarkoitus, eli monimuotoisuuden ja työllisyyden edistäminen, nivoutuvat esimerkillisesti osaksi yrityksen ydinliiketoimintaa. Yhtiö on tehnyt pitkäjänteistä yhteistyötä monipuolisen kumppanijoukon kanssa. Yhteistyöllä on saatu aikaan sekä uutta liiketoimintaa että positiivisia yhteiskunnallisia vaikutuksia työllistämällä mm. yli 400 osatyökykyistä ja pitkäaikaistyötöntä henkilöä. Palkinnon jakoi kilpailusarjan tuomariston puheenjohtaja, ympäristöministeriön valtiosihteeri Katariina Poskiparta.
KANSAINVÄLISTEN HANKKEIDEN SARJAN voitti Nokia Oyj hankkeellaan "Nokia ja WWF - yhteistyötä ympäristön hyväksi". Valintaperusteluiden mukaan Nokia on tehnyt pitkäjänteistä ja tavoitteellista yhteistyötä WWF:n kanssa jo yli 10 vuoden ajan. Yhteistyö edustaa aitoa kumppanuutta, jossa on hyödynnetty molempien toimijoiden omaa ydinosaamista, ja josta molemmat osapuolet ovat myös saaneet konkreettista hyötyä. Hanke on auttanut Nokiaa kehittämään ympäristöosaamistaan ja rakentamaan mainetta toimialansa vastuullisena edelläkävijänä, WWF puolestaan on pystynyt yhteistyön myötä laajentamaan tuote- ja palveluvalikoimaansa, hyödyntämään uutta mobiiliteknologiaa omassa toiminnassaan sekä levittämään entistä tehokkaammin ympäristötietoutta suuren yleisön keskuudessa. Palkinnon jakoi kilpailusarjan tuomariston puheenjohtaja, kulttuurikeskus Hanasaaren toimitusjohtaja Gunvor Kronman.
PK-YRITYSTEN SARJAN voitti mobiiliteknologiayhtiö Pajat Solutions Oy PoiMapper-mobiilisovelluksellaan. Hankkeen yhteistyökumppanina on ollut mm. Plan Suomi. Valintaperusteluiden mukaan Pajat Solutionsin hankkeen lähtökohtana on ollut globaalistikin merkittävän yhteiskunnallisen ongelman ratkaiseminen: kuinka välittää ja analysoida helposti, edullisesti ja reaaliajassa tietoa esimerkiksi kriisialueiden veden- ja ruuanjakelusta tai sairauksien leviämisestä ja hoidosta kehitysmaissa. Ongelmaa lähdettiin ratkomaan yhteistyössä kansalaisjärjestön kanssa, minkä tuloksena syntyi uusi tuote, joka on osoittanut kansainvälistä markkinapotentiaalia. Palkinnon jakoi kilpailusarjan tuomariston puheenjohtaja, Nuorkauppakamarin toimitusjohtaja Timo Wallenius.
European CSR Awardsin Suomen kilpailuun ilmoittautui kaikkiaan 18 yritystä, joista loppukilpailuun valittiin 13. Valtaosa hankkeista sijoittui suurten ja pk-yritysten sarjaan. Kilpailua on käyty kevään ajan samanaikaisesti 29 Euroopan maassa. Suomen kilpailun järjesti Yritysvastuuverkosto FIBS. Kilpailun suosio ja hankkeiden laatu yllätti järjestäjät.
"Oli ilahduttavaa huomata kuinka moni suomalaisyritys on jo pidemmän aikaa kehittänyt liiketoiminnallisesti kannattavia ratkaisuja yhteiskunnallisiin ongelmiin yhdessä muiden toimijoiden kanssa, ja halusi myös jakaa niistä tietoa tämän kilpailun kautta. Toivon, että sekä nämä palkitut suomalaiset esimerkit kuin myös muiden Euroopan maiden voittajahankkeet innostavat kaikkia yrityksiä etsimään liiketoimintamahdollisuuksia vastuullisuudesta. Ratkaistavia sosiaalisia ja ympäristöongelmiahan maailmassa riittää eli bisnesmahdollisuudetkin ovat siten lähes rajattomat," sanoo FIBSin yhteiskuntavastuun asiantuntija ja Suomen kilpailun projektipäällikkö Ulla Roiha.
Euroopan komissio järjestää kesäkuussa kaikille kilpailun voittajayrityksille yhteisen juhlagaalaan Brysselissä. Voittajahankkeista tehdään myös esittelyvideot, ja hankkeet kootaan komission toimittamaan Golden Book -julkaisuun.
Kilpailun rahoitti Euroopan komissio ja sitä koordinoivat Euroopan tasolla CSR Europe ja Business in the Community -yritysvastuuverkostot. Kilpailun tarkoituksena on nostaa esiin yritysvastuun yhteiskunnalliset hyödyt, saada näkyvyyttä parhaille eurooppalaisille yritysvastuuratkaisuille sekä innostaa yrityksiä kehittämään liiketoiminnallisesti ja yhteiskunnallisesti vaikuttavia ratkaisuja yhdessä eri sidosryhmiensä kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti