maanantai 8. huhtikuuta 2013

Millainen on oma työskentelytyylisi?

Usein puhutaan, että ryhmä on dynaaminen ja toimiva, kun tiimin jäsenet täydentävät toisiaan. Tämä voi esimerkiksi tapahtua erilaisen työskentelytavoin, joilla on kuitenkin rajapintaa toistensa kanssa. Shelley Prevost on analysoinut ihmisten persoonallisuuksia vuosien ajan muun muassa testein. Hän esittääkin, että on olemassa neljä perustyöskentelytapaa ja pääosin ihmiset voidaan jaotella näihin.

1. Tekevä

Tekevät toteuttavat. He tekevät tarkat listat tekemisistään ja suorittavat työt tunnollisesti ja ajallaan. Heidän tapansa on uppoutua työhön ilman etukäteissuunnittelua, jota he jopa saattavat aliarvostaa.
 
2. Johtava

Johtavilla on visio, johon he inspiroivat muitakin uskomaan ja jota seurata. Heillä on muita toteuttamassa ja käytäntöönpanemassa visioita. Johtavien hankaluutena voi olla se, että he irottavat itsensä käytännöstä, ja muut eivät tällöin ehkä tiedä, missä vaiheessa idealisti on jo menossa.
 
3. Rakastava

Rakastavat luottavat ihmissuhteiden rakentamiseen. Heille on tärkeää luoda työyhteisöön yhteishenkeä, jotta tiimi toimisi. He eivät ole parhaimmillaan pikkutarkassa työssä.

4. Oppiva

Oppivat ovat tutkijoita. He ajattelevat strategisesti ja ovat hyviä teoriassa. Käytännön toteutukseen he tarvitsevat muun ryhmän tukea.

Jokainen meistä on yksilöllinen ja tietyt tavat lähestyä ja toteuttaa asioita sopivat meille toisia paremmin.

"Theologian Howard Thurman says, "Don't ask what the world needs. Ask what makes you come alive, and go do it. Because what the world needs is people who have come alive.""

Alkuperäisen artikkeliin voit tutustua täällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti