torstai 11. huhtikuuta 2013

Ei kysytä pystytkö vaan ehditkö

Pyörätuolia käyttävä kuljetusliikkeen korjaamotoiminnan työnjohtaja on edennyt urallaan kuten kuka tahansa muukin. Ammattiopinnoista töihin, lisäoppia vanhoilta konkareilta työpaikalla, asennetta ja työntekoa.
Paitsi että opettajat ja oppilaanohjaajat eivät uskoneet että autokorjaamosta löytyisi hänelle töitä. – En olisi tässä, jos olisin uskonut muita. Minulle hoettiin jatkuvasti, etten saa töitä, sanoo Jens Nyberg haastattelussa. 

Usein harmittaa, kun media korostaa vammaisen henkilön sisukkuutta, hienoa asennetta ja peräänantamattomuutta. Miksi vammaisen tulee olla erityisen sisukas, jotta voi toimia yhteiskunnassa, kouluttautua ja työskennellä? Miksi se näyttäytyy peäänantamattomuutena, jos opiskelee itselleen ammatin?

Vastaus on asenne. Ei vammaisen henkilön erityinen sisukkuus vaan ne näkymättömät esteet joita yhteiskunnassa rakennetaan. Asenteilla. Nybergin tapauksessa väärä asenne oli opettajilla ja opoilla, oikea kuljetusliikkeen rekrytoijilla ja niillä korjaamokonkareilla, jotka ottivat innokkaan nuoren töihin.

Helsingin uutiset kirjoitti aiheesta näin. Ja Yle näin  (kummallisella otsikolla Pyörätuoli ei jarruta autonasentajan työtä. Miten ihmeessä moinen apuväline töitä jarruttaisi?!
Asennehankkeella riittää töitä.
Tee työtä meidän kanssa ja haasta kaikki mahdolliset tahot miettimään rekrytointejaan www.reilurekrytointi.fi!

Karoliina Joutsia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti