tiistai 12. maaliskuuta 2013

Videot rekrytoinnin apuna

Kotisivuillamme näkee esimerkkejä siitä, kuin työnhakija voi mainostaa omaa osaamistaan  videon avulla. Sen lisäksi, että työnhakija markkinoi itseään  omalla persoonallaan, ovat yritykset alkaneet mainostaa työpaikkojaan samalla keinoin. Muun muassa Yle etsii itselleen kesäduuniin henkilöä videon kautta. Miltä tuntuisi työpaikka, jota mainostetaan näin?

Videoilla voidaan tuoda esiin hyvin työnlaatua. Esimerkiksi vuoden alussa Pikku Kakkonen etsi itselleen tuottajaa videon keinoin. Videollakin näkyi leikkimielisyys, jota varmasti tulee omata tuottajan työssä, kun lastenohjelmasta puhutaan. Sangen persoonallinen keino erottaa työnhakijat toisistaan. Toisia video kiinnosti, kun osa varmasti sivuutti sen tietäen ettei ko. työssä viihtyisi.

Video voi toimia myös yleisesittelynä firmasta. Työnhakija saa kuvan, millaisia töitä yrityksessä ylipäätänsän on tarjolla ja voi hakea toimeen, joka itseään kiinnostaisi. Tällaisen videon on tehnyt muun muassa Finavia.Joskus työstä voidaan tehdä mainosmaisempi. Työtehtävä on ehkä lyhytkestoinen, mutta näkyvä. Tärkeämpää on siis  tuoda näkyvyyttä itse yritykselle. Tästä hyvänä esimerkkinä on Jenkin video, missä he hakivat levyttäjää vuonna 2011.Kannattaa siis katsella youtubea ja vimeota myös työnhakumielessä. Eihän sitä koskaan tiedä, jos oma työ löytyisi vielä sieltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti