keskiviikko 27. maaliskuuta 2013

Twitter & työnhaku

Meille kerrotaan, että valtaosa työpaikoista menee, vaikka virallisesti niistä ei ilmoitetakaan. Eli käytännössä löydetään hyvä tyyppi, joka palkataan hänelle sopivaan tehtävään. Kuulostaa helpolta tavalta työllistyä, eikös? Noh.. Monen kohdalla käytäntö on toinen. Emme työllisty noin vain yllättäen, vaan oikeasti tuskailemme työhakemuksien ja työpaikkojen saamisen kanssa. Ja joudumme pähkäilemään,  että missä meidän tulisi olla, löytääksemme ne itselle sopivat työpaikat?

Sosiaalinen media on tällä haavaa edullista käyttää ja sen levikki voi olla laaja. Tämn ovat huomanneet myös monet yritykset, jotka ovat siirtynyt mainostamaan työpaikkojaan someen. Mietitään esimerkiksi Twitteriä. Tilin luominen sinne on vaivatonta ja twitterin tarjoama tietomäärä on valtava. Mikroblogiin voidaan lähettää vain lyhyitä 140 merkin twiittejä, mutta Twitterin idea perustuukin linkkeihin. Monen yrityksen rekrytointiosastolla on oma twittertilinsä, joka kuka tahansa voi alkaa seuraamaan. Tilin kautta yritys kertoo avoimista työpaikoistaan lyhyesti ja liittää linkin twiittiin, jotta työstä kiinnostuneet voiva lukea siitä lisätietoja. Kannattaa siis etsiä oman alasi firmat Twitteristä sekä seurata heitä. Myös monet kunnat ovat alkaneet löytää Twitterin kätevyyden, joten kunnallisen puolen työpaikkoja sieltä löytyy.

Jos taas haluat pitää seurattaviesi listan pienenä, on kätevä keino löytää työpaikkailmoituksia hashtagein. Kannattaa kokeilla muun muassa seuraavia #duunit #työ #rekry. Jos etsit työtä Suomen rajojen ulkopuolelta, löytyy esimerkiksi haull #job eri alojen paikkoja.

Työnhakijan tarvitsee olla nykyään aktiivinen ja työnhaku itsessään voi olla kokopäivätyötä. Twitterin avulla voi kuitenkin seurata monia eri tahoja samanaikaisesti, joten siihen kannattaa tutustua. Jos Twitterin käyttö on itselle vieras, löytyy netistä oppaita aloittamiseen. Muun muassa täältä löydät perusohjeistusta, kuinka päästä alkuun.

ps. Myös Reilu Rekrytointi löytyy Twitteristä, joko seuraa meitä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti