maanantai 11. maaliskuuta 2013

Aivodisko käynnisti aivoviikon

Kansainvälistä aivoviikkoa vietetään 11.-17.3. Viikon aikana neurologiset vammaisjärjestöt tuovat esiin neurologisesti sairaiden ja vammaisten tarpeita, jotta heidän arkensa olisi toimivaa. Suomen aivosäätiö toikin itseään näyttävästi esille, kun he  järjestivät Helsingin päärautatieaseman hallissa diskon. Diskossa oli tarjolla musiikin ja tanssin lisäksi tietoiskuja aivojen hyvinvoinnista. Lisää juttua diskosta voin lukea muun muassa Helsingin Sanomista.

"Suomessa on satoja tuhansia ihmisiä, joiden elämää koskettaa jokin neurologinen sairaus tai vamma. Ulkopuolisen on helpointa huomata tasapainoon tai lihasten toimintaan liittyvät oireet, jotka vaikeuttavat liikkumista. Neurologiset oireet voivat olla myös näkymättömiä, kuten esimerkiksi kipu, uupumus sekä muistin, keskittymisen ja aistien häiriöt." (Neurologisten vammaisjärjestöjen tiedote)

"Vuonna 2011 työkyvyttömyyseläkkeelle jäi lähes 2000 henkilöä hermoston sairauden takia. Työuran jatkumista voitaisiin usein edistää tukitoimilla, kuten toimenkuvan tai työympäristön muutoksilla. Itsenäistä asumista ja osallistumista tukevat mm. avustaja- ja kuljetuspalvelut, esteetön ympäristö, apuvälineet ja kuntoutus." (Neurologisten vammaisjärejstöjen tiedote)


Viikon aikana järjestetään erilaisia tapahtumia ympäri Suomea. Tarkemmin pääset näihin tutustumaan Neurologisten vammaisjärjestöjen sivuilta, joilta löydät myös tiedotteen viikosta.


 
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti