tiistai 12. helmikuuta 2013

Viittomakielen päivä 12.2.

Kuurojen Liitto ry on päättänyt myöntää Vuoden viittomakieliteko 2012 -tunnustuspalkinnon Suomen Kansallisoopperalle. Tunnustuspalkinto myönnetään henkilölle tai taholle, joka on ajanut viittomakielisten kielellisiä oikeuksia Suomessa, edistänyt Suomen viittomakielten asemaa ja nostanut viittomakieliä näkyville.

Kansallisooppera on omalla taiteen alallaan maassamme uraa uurtavasti tarjonnut esityksensä Puhdistus, Carmen sekä Rigoletto viittomakielelle tulkattuina ja ilmoittanut myös Robin Hoodin esityksen tulkkauksesta tällä kaudella. Näin Kansallisooppera on edistänyt arvokkaalla tavalla kulttuuripalvelujen saavutettavuutta viittomakielisille kansalaisille. (Lainaus Kuurojen Liiton uutisointi)

Tänään julkistetaan myös viittomakielen verkkosanakirja Suvin uudistettu ja laajennettu versio. Alkujaan kymmenen vuotta sitten julkistettu sanakirja saa uudistuksia, kuten sanaluokkia teemoittain. Tarkoituksena on ollut tehdä sanakirjasta käyttäjäystävällisempi.

Myös Radio Nova on lähtenyt mukaan viittomakielen päivään tarjoamalla tänään mahdollisuuden seurata radiota viittomakielisenä. Lähetystä tehdään tänään aika välillä 10-18. Klikkaa itsesi katsomaan.

Jos haluat seurata Viittomakielen päivän juhlaa suorana, onnistuu se tänään klo 13-15. Juhlaa voit katsella osoitteessa http://www.kl-deaf.fi/nettitv.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti