torstai 14. helmikuuta 2013

Vain palkka puuttuu

Tiesittekö, että avotyötoiminta on palkatonta? Ns. avotyössä toimivat ihmiset työskentelevät henkilöt, eivät ole työsuhteessa työnantajaan, eivätkä saa palkkaa. He saavat tavallisesta työstä 1-12 euroa päivässä ja maksavat  siitä usein vielä päivän ruokailunsa. Joillakin päivän työstä jää miinusmerkkinen tilipussi käteen. Onneksi on eläke, josta voi maksaa kulut. Moni onkin normaalisti päivät töissä, eivätkä voi tehdä suuria hankintoja tai säästää, sillä eläke kuluu arjen maksamiseen.

Avotyötoiminnassa on Suomessa n. 2 300 kehitysvammaista henkilöä.

"Kyllä se näin on, että ei kai kenenkään vammat ole kykyjen esteenä. Kun kyvyt kohdennetaan, niin ilman muuta kannattaa otata motivoitunut ihminen töihin."

".. Timo siivoa, lajittelee, hyllyttää ja huolehtii siitä, että myymälän puolella on aina saatavilla muovikasseja."

Kannustavia sanoja, jotka pistävät miettimään. Olisitko sinä valmis työskentelemään miinusmerkkisellä tilipussilla? Jos henkilö on kykenevä töihin ja suoriutuu omasta osastaan moitteettomasti, eikö hänen tulisi saada asiaankuuluvaa palkkaa, kun työnkuva on yllämainitun mukainen?


Kirjoituksen taustana Tukilinjan 1/2013 artikkeli Timo viihtyy työssään. Kursivoidut lainaukset on poimittu lehden artikkelista.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti