tiistai 29. tammikuuta 2013

Yritysten ja järjestöjen yhteistyön arki

FiBS yritysvastuuverkosto julkaisi vastikään työkirjan, joka käsittelee yritysten ja järjestöjen yhteistyön arkea. Työkirjassa on kerrottu yleisellä tasolla yhteistyön alkamisesta, ylläpidosta ja kehittymisestä sekä hyödyistä. Työkirjaan kannattaa tutustua, jos yhteistyöstä ei järjestöllä tai yrityksellä ole aiempaa kokemusta ja kiinnostusta siihen olisi.

Työkirjassa puhutaan muun muassa siitä, että enää yritykset eivät yleensä lähde vain sponsoroimaan järjestöjä, vaan ha haluavat myös vastikkeellisuutta. On se sitten jotain yhteistyötoimintaa, koulutusta, keskustelua tai jotain muuta, niin huomattavaa on, että yhteistyö saadaan tiiviimmäksi ja tasapuolisemmaksi, kun kyseessä ei ole vain lahjoitus. Mutta eri yhteistyön muodoille on oma paikkansa.

Koska kyseessä on työkirja, olisi oppaaseen toivonut hieman enemmän konkretiaa. Muutamia kysymyksia sieltä löytyi, joiden pohjalta omaa suunnitelmaa yhteistyön kehittämiseen voi parantaa. Työkirjaan on löydetty myös monipuolisesti erilaisia  esimerkkejä yhteistyöstä, mutta niiden olisi toivonut olevan hieman  syvällisemmin kerrottuja. Nyt teos on on kyllä lyhyt ja ytimekäs, mutta samalla hyvin pintaraapaisun antava. Eli kuten aiemmin sanoimmekin, nin yhteistyötä aloittelevien kannattaa ehdottomasti tutustua, konkareille tämä ei ehkä juuri uutta tietoa tuo.

Työkirjaa pääset lukemaan täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti