torstai 31. tammikuuta 2013

Laitatko linkkejä työhakemukseen?

Twitterissä on ainakin käyty keskustelua siitä, mitä työhakemukseen tulisi laittaa. Kun työpaikalle rekrytoidaan uusia ihmisiä, ei  työnantaja saa etsiä tietoa verkosta työnhakijoista. Tämä suojaa työnhakijaa, sillä usein on samannimisiä henkilöitä ja löydetyt tiedot eivät välttämättä olisikan henkilön itsensä sinne laittamia.

Mutta toisaalta työnantaja haluaa tietoa hakijoistaan. Käytännössä siis, jos työnhakija on linkittänyt työhakemukseensa vaikkapa oman bloginsa,  työnhakuvideon tai -äänitteen, voi työnantaja käydä sen lukemassa silloin. Tämä koskee myös LinkedIniä, minne moni on aktiivisestikin päivitellyt omaa työprofiiliaan. Vain linkittämällä sen hakemukseen, annat luvan sen tarkasteluun.

Totta kai kannattaa miettiä, mikä tietoa on relevanttia haetun työn kannalta. Joskus kuitenkin aktiivisuuden osoittaminen verkkomaailmassa voi itsessään olla positiivinen juttu. Jos siis käytätte paljon sosiaalista mediaa, olette tehneet itsestänne esittelyn vaikkapa youtubeen tai aktiivisesti päivitätte blogia, antakaa sen näkyä myös työhakemuksissa. Ehkäpä se on se erottuva tekijä, minkä avulla työpaikka napsahtaa omalle kohdalle.

Lisää aiheesta voi lukea Sari Veikkolaisen blogista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti