tiistai 4. joulukuuta 2012

Varsinais-Suomesta tasa-arvon mallimaakuntaEilen pidetyssä Kansainvälisen vammaisten päivän juhlassa Turussa Varsinais-Suomen liiton erikoissuunnittelija Laura Leppänen toi puheessaan esiin, että Varsinais-Suomi pyrkii tasa-arvon mallimaakunnaksi. Maakuntaliiton strategian mukaan "Varsinais-Suomi on esteettömyyden ja tasa-arvon mallimaakunta niin rakenteellisesta, teknologisesta kuin yhteisöllisestäkin näkökulmasta katsottuna.
Leppänen toi esiin, kuinka maakunnassa arvostetaan sosiallisten ja yhteiskunnallisten yritysten perustamista. Näiden katsotaan olevan askel vammaiten siirtymiselle vapaille työmarkkinoille. " Meillä ei ole varaa olla hyödyntämättä tämä työvoimareserviä" Leppänen lisäsi ja toi esiin työelämään kuulumisen osana yhteiskunnan jäsenyyttä.
Toisessa juhlapuheessa Turun kaupungin kulttuurijohtaja totesi, että esteettömyys on paljon muutakin kuin portaiden poistamista. Hän kuitenkin korosti että saavutettavuus toteutuu peruspalveluiden, työelämän yms. lisäksi myös vapaa-ajan esteettömyydessä. Kulttuuri on yksi vapaa-ajan palveluiden muoto ja sen saavutettavuuteen Turussa on panostettu.
Turun linnan ja Kuusiston linnanraunioiden saavutettavuuden parantumiseen on merkittävästi vaikuttanut Museoviraston tutkija Antti Suna. Kynnys palkitsi hänet merkittävistä töistään tammisella kynnys-laatalla. Lisää aiheesta mm. Aamuset-verkkolehdessä


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti