tiistai 27. marraskuuta 2012

Työministeri puhuu työllisyydestä

Työ Terveys Turvallisuus lehden numerossa 6-7/2012 työministeri Lauri Ihalainen puhuu työstä ja työn tekemisestä. Hän mainitsee ottaneensa nuorten syrjäytymisen ehkäisemisen ensimmäiselle sijalle, sillä Ihalaisen mielestä nuoret on saatava koulutettua ja töihin. Ihalaisen päämäärää auttaakin tammikuussa käynnistyvä yhteiskuntatakuu, missä nuorille luvataan joko opiskelu-, harjoittelu-, työpaja- tai työpaikka.

– Nuorisotyöttömyys on nyt kova. Työttömänä on 70  000 pelkän peruskoulun varassa olevaa työnhakijaa. Työn ja koulutuksen ulkopuolella arvioidaan olevan 35  000 nuorta. (TTT-artikkeli)

Kun Ihalaiselta kysytään kouluttauduneiden nuorten työttömyydestä, hän vastaa, että nuorten tulisi ottaa vastaan mitä tahansa työtä.

– Minun silmissäni ei ole paskatöitä. Jos ei heti saa koulutusta vastaavaa työtä, ei pitäisi olla kauhean ronkeli, vaan ottaa muuta työtä vastaan. Jotenkin pitää päästä työn syrjään kiinni ja sitten vaikka vähitellen koulutusta vastaavaan työhön.

Nuorten lisäksi Ihalaiselle on tärkeää sada pitkäaikaistyöttömien määrä putoamaan. Samalla hän puhuu työurien pidentämisestä, vaikka näkeekin pätkätyöt ja vuokratyöläisyyden olevan sille haaste. Enää ei voi varautua tekevänsä samaa työtä koko työuransa, vaan toimenkuva vaihtelee varmasti vuosien varrella paljonkin aina sen mukaan, millaista osaamista ja taitoa tarvitaan.

Lisää Lauri Ihalaisen pohdintoja työllisyydestä pääset lukemaan täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti