torstai 22. marraskuuta 2012

Työllistymisen lähitulevaisuutta luotaamassa - Reilu Rekrytointi kokosi asiantuntijoita työpajaanReilu Rekrytointihanke kokosi kymmenen vammaisten työllisyysasioiden asiantuntijaa koolle Helsinkiin 20.11.
 
Kuulimme aluksi Nuorten Akatemiassa toimivan Sari Kuvajan ajatuksia järjestöjen ja yritysten yhteistyön muodoista ja niiden muuttumisesta kohti kumppanuutta. Rahallisen sponsoroinnin sijaan on ilmassa suuntaus yhdessä tekemiseen ja kumppanuuteen win-win -hengessä.

Kumppanuuden itujen häivähdyksiä tuli esille myös työpajasessiossa, jossa tulevaisuustaulukko-työskentelyn avulla pyrittiin etsimään keinoja vammaisten työllistymisen ja asenneilmapiirin kehittämiseksi.
keskustelut käynnissä
työryhmät viimeistelevät tuotoksiaan.

Koulutus ja oikean tiedon tuottaminen mm. työnantajien käyttöön todettiin tarpeelliseksi. Reilu Rekrytointi -hanke tuottaa asennetiedotus- ja haastekampanjan ohella verkkosivustoa, johon kootaan vammaisjärjestöjen tuottamaa tietoa. 10.1. lanseerattavan haastekampanjan tarkoituksena on viestin viemisen lisäksi saada työnantajia helppokäyttöisille nettisivuille, joilta on linkitykset mm. tukimuotojen esittelysivuille.

Hanke työstää marraskuisen työpajan koonnin hankekumppaneiden käyttöön. Työpajasarja jatkuu kohti yhteiskuntavastuun sosiaalisen vastuun mallin laadintaa webropol- ja etätyöskentelyllä sekä ensi kevään ja syksyn työpajapäivillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti