keskiviikko 21. marraskuuta 2012

Oletko kokeillut bocciaa?Boccia on ollut paralympialaji vuodesta 1984 ja se on laji, joka sopii hyvin monelle. Bocciaa voi pelata seisten, tuolilla istuen, pyörätuolista ja tarvittaessa siinä voi käyttää pallokourua sekä avustajaa pelaamisen mahdollistamiseksi.  Kyseessä on siis tarkkuusheittolaji, jonka juuret ovat Antiikin Kreikassa, mikä jalostettiin peliksi Italiassa. Se muistuttaa paljon pentanqueta. (Suomen paralympiakomitea)

Pelissä käytetään punaisia ja sinisiä palloja.


Pelissä vaaditaan hyvää pelisilmää ja keskittymiskykyä, sillä omat pallot tulee saada vieritettyä mahdollisimman lähelle valkoista maalipalloa. Pisteitä jokaisesta erästä saa vain yksi pelaaja, jonka pallo/pallot ovat lähempänä maalipalloa. Pisteiden lukumäärä määräytyy siitä, kuinka monta palloa erän voittajalla on lähempänä maalipalloa ennen vastustajan palloja.

Pallojen etäisyys maalipallosta mitataan tarkkaan.
Vastustajan palloja voi aina yrittää poistaa maalipallon läheisyydestä osumalla niihin.
CP-liitto on tehnyt boccia pelistä oppaan, missä kerrotaan lajin säännöistä tarkemmin suomeksi. Oppaasta löytyy myös taulukot toimitsijoille, jotta pelit voidaan kirjata ylös. Kannattaa käydä tutustumassa oppaaseen täältä.
keskittyminen on olennainen osa peliä.
Bocciaa esittelevät kuvat on otettu CP-liiton bocciamestaruuskilpailuista, jotka pidettiin Turussa 13.-14.10. Lopuksi vielä video, missä esitellään bocciamestarien taitoja Pekingin paralympialaisissa. Pystyisitkö itse vastaavaan tarkkuuteen?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti