torstai 15. marraskuuta 2012

Kehitysvammaisen palkkaamista pelätään turhaan

Soveltaja.fi:ssä kerrotaan muutamasta kehitysvammaisesta nuoresta, jotka ovat työllistyneet. Artikkelissa haastatellaan Espoon Järjestöjen yhteisön toiminnanjohtajaa Mika Luukkaista, joka sanoo työelämän pelisääntöjen olevan kaikille samat. Hommien tulee hoitoa ja asioista puhutaan niiden oikeilla nimillä, mutta on huomioitava, että osa nuorista voi tarvita enemmän opastusta ja tukea pystyäkseen työskentelemään itsenäisesti.

Artikkelissa myös työntekijät saavat äänensä kuuluviin. Kai Kärkkäinen ja hänen työkaverinsa  Mikko ovat laitoshuoltajina.  Kai on osa-aikatöissa palkkatukipäätöksellä ja saa sen lisäksi eläkettä.

Moni suhtautuu vammaisuuteen yleensäkin hyvin ennakkoluuloisesti, vaikka yleensä aivan suotta. He, joilla on koulutus, haluaisivat työllistyä ja usein tällaisten henkilöiden työmotivaatio on suuri, oli heillä vammaa tai ei. 

Minusta Mika Luukkaisen asenne työntekijöihinsä on loistava. Hän on ymmärtänyt sen, että jokainen voi olla pätevä omaan työhönsä, kun työ on mitoitettu tekijänsä mukaan. Hän ei puhu kehitysvammaisten palkkaamisesta edes haasteena, vaan näkee sen mahdollisuutena. Tällaisia työnantajia me kaipaamme lisää.

– Olemme palkanneet avoimiin tehtäviin pätevät osaajat. Emme näe ongelmia vaan mahdollisuuksia, Mika Luukkainen summaa.

Koko artikkelin voit lukea täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti