tiistai 6. marraskuuta 2012

Asennetta videoin

Ruotsissa on joitain vuosia sitten toteutettu asennevideoita, missä asetelmat on käännetty ylösalaisin erilaisissa tilanteissa. Entä jos tilat olisi mitoitettu pyörätuolilla kulkevien mukaan ja kaikki pitkät ihmiset kulkisivat kumarassa? Ja tämä olisikin normi.. Rohkeaa asennetiedotusta, joka kyllä toimii. Katsokaa vaikka itse.

Tai mitä tuntuisi työskennellä ympäristössä, missä muilla on yhteinen kieli ja sinä ymmärtäisit ehkä sanan sieltä tai toisen täältä? Voisi olla turhauttavaa, kun on tottunut tietynlaiseen tapaan kommunikoida.


Entä jos sinua ei palkattaisi, koska yrittäisit pyöräillä tai rulallautailla? Juoksemiseenkin suhtauduttaisiin skeptisest niin, että joutuisit todella näyttämään omat taitosi.


Entäpä jos informaatiota etsiessäsi sitä olisi tarjolla, mutta ei ehkä samaan tyyliin kuin mihin olet tottunut. Miten selviäisit?


Videot ja niiden sanoma toimii. Maailma avautuu jokaiselle eri tavalla ja koemme asiat omien kokemuksien kautta. Ehkä olisi hyvä joskus miettiä asioita muidenkin näkökulmasta, jotta oma katsantokanta asioita kohtaan avartuisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti