perjantai 12. lokakuuta 2012

VATESin Kyvyt käyttöön seminaari Pieksämäellä

VATESin Kyvyt käyttöön seminaari pidettiin tänä vuonna 10.-11.10 Pieksämäellä, minne Reilu Rekrytointikin suuntasi markkinoimaan hankettaan. Paikalla oli paljon työhönohjaajia sekä ihmisiä muun muassa Ely- ja TE-keskuksista. Paikalla oli siis väkeä, joka on paljon yritysmaailman kanssa tekemisissä ja voisivat viedä viestiä eteenpäin.

Esityksemme oli heti tapahtuman alkupuolella ja esittely pidettiin rennosti, vaikka sosiaalista mediaa käytettiinkin. Esittelimme Twitterin käyttömahdollisuutta kommentoinnin apuvälineenä, mutta sitä ei tällä kertaa tarvittu, sillä saimme osallistujat keskustelemaan aktiivisesti ilmankin. Kuulimme muutamilta osallistujilta heidän käyttäneen videoita, mutta valitettavasti niitä ei oltu vielä julkaistu, että olisimme voineet katsella heidän työstämiään esittelyvideoita. Meidän esittelyosuuteen osallistui yritysmaailman puolelta ISS ja Barona, jotka toivat hyviä argumentteja yritysmaailman näkökulmasta mukaan keskusteluun. Baronan edustaja mainitsi, että he käyttävät videoesittelyjä omaan työllistämiseensä ja tekevät ne tavallisella webbikameralla. Mutta ko. videot jäävätkin heidän omaan käyttöönsä ja toimivat oikean persoonan löytämisenä työpaikkoihin eivätkä näy verkossa kaikille katsojille. Keskustelua oli paljon ja esiin tuli muun muassa pohdintaa, että kenelle video sopii työnhaun oheen ja yleisesti työnhakemisesta. Todella mukavaa oli saada vasta-argumentteja ja ihmiset oikeasti pohtivat asiaa. Kaiken kaikkiaan meidän osuus oli onnistunut ja siitä oltiin kiinnostuneita kuulemaan lisää.

Muuten päivien aikana huomasimme isoja ristiriitoja ajatusmaailmoissa.. Termi osatyökykyinen ei ole selkeä ja sitä on hankala linjata tarkalleen. Mieleen nousi myös kysymys, että kuka on täysityökykyinen sitten? Jos joku tekee vaikka 30 tunnin työviikkoa, kumpaan kategoriaan hän kuuluu? Päivien aikana korostettiin, että alueelliset erot esimerkiksi työnohjaajien työssä ovat valtavia, joten tämä osaltaan selittää varmasti, miksi termistö ei ole yksioikoista ja selkeää.

Monesti saimme myös huomata, että asioita yleistetään paljon. Me korostimme taas sitä, että emme voi ajatella vammaisia ja pitkäaikaissairaita täysin homogeenisena ryhmänä. Jokainenhan on yksilö oman taustansa myötä. Välillä tuli olo, että puhutaan vain kehitysvammaisten tarpeista unohtaen, että lääkäritkin jakavat kehitysvammaisuuden ainakin lievään, keskivaikeaan ja vaikeaan. Tällöin se kirjo laajenee, mitä ohjausta tarvitaan kenellekin, jos ohjaukseen on edes tarvetta.  Mutta ehkäpä tämä johtui siitä, että paikalla oli paljon erityisammattiopistojen väkeä ja heidän työhönohjaajansa sitten tekevät töitä oppilaitoisten opiskelijoiden kanssa.

Työn merkitystä ihmisen psyykeelle korostettiin sekä sitä, että jokaisella on oikeus työhön. Ainoa kritisoitava asia oli se, että välillä kuuli kommenttia, että palkka on sitten sivuseikka, kunhan on työ. Kyllähän se pitäisi kuitenkin niin olla, että työstä saa mielekkään korvauksen, koska käyttäähän siihen omaa aikaansa. Eli vaikka saisi eläkettäkin, niin kyllä lisäeurot helpottavat arjessa elämistä, kun ei koko ajan tarvitse minituloilla selvitä. Eli edelleenkin pitää jatkaa puhumista siitä, että jokaisella on oikeus normaaliin palkkatyöhön. Edistysaskeleita otetaan hiljalleen, mutta kyllä työsarkaa vielä asenteissa on.

Kaikkiaan Kyvyt käyttöön smeinaari oli oikein antoisa kokemus. Tapasimme paljon uusia ihmisiä ja loimme kontakteja eri puolille Suomea. Hankkeemme nähtiin tärkeänä ja haastevideota luvattiin välittää edelleen heti kun se lanseerataan tammikuussa. Hyvillä mielin siis jatkamme puurtamista tärkeän asian parissa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti