maanantai 1. lokakuuta 2012

Miten sanoisit jos et voisi puhua?

6.10 on kansainvälinen puhevammaisten päivä, minkä vuoksi Suomessa vietetään 1.-6.10 puhevammaisten viikkoa. Tänä vuonna viikon teemana on "Miten sanoisit jos et voisi puhua?" Viikon aikana halutaan tuoda esiin tietoa ja positiivisia tarinoita siitä, kuinka puhevammaiset ihmiset voivat osallistua yhteiskunnan toimintaan ja elää omaa elämäänsä.

Puhevammaisten viikolla järjestetään tapahtumia viidellätoista eri paikkakunnalla. Viikon aikana on mahdollisuus esimerkiksi tutustua apuvälinekeskuksiin, osallistua yleisötapahtumiin ja -luentoihin. Monissa kirjastoissa on myös koottu tietoa aiheesta ja monet erityiskoulut järjestävät tempauksia. 6.10 järjestetään esimerkiksi Narinkkatorilla puhevamma-alan järjestöjen yhteinen yleisötapahtuma. Papunetin sivuilta, voit lukea viikon tapahtumakalenteria paikkakunnittain. Sivuille pääset osoitteesta http://papunet.net/puhevammaistenviikko/.

"Puhevammaisten viikko herättelee pohtimaan, miten sanoisit, jos et voisi puhua. Puhevammaisuus voi kohdata ketä tahansa missä iässä tahansa. Jokaisella on oikeus puhua ja ilmaista itseään. Ymmärretyksi tuleminen edellyttää toimivia kommunikointikeinoja. Oikeus kommunikointiin on perusoikeus. "


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti