maanantai 29. lokakuuta 2012

4. kuvauspäivä: Työnhakija Heidi


Viimeinen kuvauspäivä koitti sateisena ja hyvin harmaana, kun kuvausryhmä matkasi Barker-teatteriin tekemään kolmea viimeistä videota. Tila oli toiminut aiemmin ilmeisesti kehräämönä ja vanhassa tehdashallisas olikin oma kalsea tunnelmansa.

tyhjä tehdashalli

savun testailua

kuvaustarvikkeet
Päivän ensimmäinen kuvattavamme Heidi oli saapunut jo heti aamusta Turkuun ja olikin kuvauspaikalla hyvissä ajoin. Kun kuvaustiimi vielä rakenteli kuvauspaikkaa, oli aikaa keskustella hetki vapaasti ennen kuin ohjaaja alkoikin valmistelemaan sanomisia Heidin kanssa.
Taustatietojakeskusteluja ohjaajan kanssa

keskustelu kera viitotun puheen tulkin
Perjantaina mukana kuvauksissa oli myös viitotun puheen tulkki. Hän osallistui alkukeskusteluihin sekä oli mukana osan kuvauksista. Kun ohjaaja oli saanut palaverin valmiiksi Heidin kanssa, piti vielä hetki odotella kuvauspaikan valmistumista ennen kuin päästiin siirtymään varsinaiseen kuvaustilaan. 

mikin laittaminen kiinni
oikean istuma-asennon hakemista


kuvaaja näyttää, kuinka istua naisellisesti
Heidin oli tarkoitus istua mustalla tuolilla, mutta siihen tuli ohjeita. Saimme tietää, että silloin kun haluaa istumisen näyttävän kivalta ja rennolta kuvassa, tarkoittaa se yleensä käytännössä hyvin ryhdikästä istuma-asentoa. Pienen harjoittelun jälkeen sopiva asento ja kuvakulma löytyivätkin.

ensimmäinen otto

kamera käy

kahden kameran näkymät
Iso varastotila oli vielä varsin kalsea, kun lamput eivät olleet tiaa tarpeeksi lämmittäneet. Silti hymy oli herkässä ja ottoja saatiin tehtyä useampia. Asioita kysyttiin aina hieman eri tavoin, jotta vastauksissa olisi aina pientä eroa.

Lähikuvaa ottamassa

tulkki mukana kuvauksissa

kävely kuvauspaikalle
Pääosa otoksista kuvattiin Heidin istuessa mutta lopuksi otettiin muutaman kerran kohtaus, missä hän kävelee sisään. Kuvamateriaalia kertyi siis  runsaastia ja mielenkiintoista onkin nähdä millainen kokonaisuus niistä syntyy leikkauspöydällä. Kun Heidin osuus oli saatu kuvattua ja tulkki lähtenyt jatkamaan töitä muualle, oli aika aloitella seuraavaa kuvausrupeamaa Eero-Pekan kanssa. Heidikin pääsi vielä hetkeksi kuvauksia seuraamaan katsojan roolista ennen kuin vuorossa olivat lounastauko pitsan merkeissä sekä kotiinlähtö.

kuvaukset ohi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti