tiistai 16. lokakuuta 2012

2. kuvauspäivä: työnhakija Jussi

Julkaisemme jokaisesta työnhakuvideossa esiintyvästä työnhakijastamme oman blogikirjoituksen, jossa kerromme kuvausten etenemisestä heidän suhteensa. Ensimmäinen työnhakijoistamme on Jussi, jonka kuvaukset olivat heti aamusta keskiviikkona 3.10.

Kun ensimmäisen päivän kuvasimme vain haastevideota, toinen päivä kului kolmen työnhakijan parissa. Kuvauspaikkana toimi tällä kertaa Panimoravintola Koulu. Paikan miljöö henkii arvokkuutta ja se onkin suosittu paikka illanviettoihin sekä lounastamiseen.

Nauhoituslaitteet laitetaan paikoilleen.

Videon läpikäyntiä


Kuvaukset alkoivat jo kello kahdeksalta aamulla, jotta ehdittäisiin kuvaamaan kaikki suunniteltu. Jussi olikin paikalla jo hyvissä ajoin, vaikkakin se tiesi pienoista odottelua, kun kuvauspaikkaa rakennettiin paikoilleen. Odotellessa kuvausten alkamista ohjaaja kävi Jussin kanssa läpi videota ja harjoiteltiin repliikkejä sujuvammiksi. Mistään paperiltahan niitä ei luettu, vaan mentiin kuvattavien intuition mukaan.

ensimmäinen kuvauspaikka

palohälytys
Aluksi Jussia kuvattiin Koulun yläkerrassa ja savua käytettiin tehosteena. Vaikka palohälyttimet piti olla kytketty pois päältä, yhtäkkinen palohälytys ja lähestyvien sireenien ääni todisti sitten aivan muuta. Palomiehet kävivät kytkemässä hälytyksen pois päältä ja savun käytöstä päätettiin luopua kokonaan, sillä ei voitu taata, että palohälyttimet olivat varmuudella kiinni.

palomiehet työssään

kuvaukset jatkuvat
Lopulta kuvauksia päästiin jatkamaan eikä todellakaan liian aikaisin, sillä yläkerrassa piti kuvaukset saada valmiiksi ennen lounasaikaa. Ehkä hieman mentiin yli yhdentoista, mutta lopulta oli se osuus paketissa ja voitiin siirtyä kuvaamaan muihin osiin ravintolaa.

Jussi Koulun portaikossa

Sisääntuloaula
Muissa osissa koulua kuvaukset sujuivat asteen verran nopeammin, sillä siellä tallennettiin vain kuvaa eikä tarvinnut välittää äänistä ollenkaan. Puitteet videolla olivat kaikkiaan hienot ja ravintolan asiakkaat olivat uteliaita kuvauksien suhteen. Kun kaikki kohtaukset oli saatu kuvattua, olikin aika siirtyä lounaalle ja valmistautua kuvaamaan seuraavaa työnhakuvideota.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti