keskiviikko 17. lokakuuta 2012

2. kuvauspäivä: työnhakija Jaakko

Lounaan jälkeen oli vuorossa seuraava kuvattamme Jaakko, joka olikin saapunut Turkuun kauempaa. Hän oli jo hyvissä ajoin paikalla, joten valmistautuessaan omiin kuvauksiin, hän sai samalla seurata Jussin kuvauksien etenemistä ja viimeistelyä. Jaakon kuvaukset oli tarkoitus tehdä Koululla historian luokassa, joten hieman jouduttiin tiloja raivaamaan ja huonekaluja kantamaan syrjään, jotta tilasta saatiin astetta avarampi.

kuvauspaikan valmistelua

valmistautumista kuvauksiin

Kuvaukset alkoivat taas palaverilla ohjaajan kanssa, minkä jälkeen Jaakolle asennettiin mikrofoni. Huoneen valaistuksia jouduttiin miettimään hieman, sekä istuma-asentoa, missä kuvattava näyttäisi tarpeeksi rennolta, mutta olisi silti otollisessa kuvakulmassa.
testailua

ohjeita kuuntelemassa

rennompi istumatyyli
Samaan aikaan kun Jaakon haastatteluosuuksia kuvattiin, oli Reilulla Rekrytoinnilla tiedotustilaisuus kuvauksista. Toimittajat tulivat mielenkiinnolla seuraamaan Jaakon kuvauksia ja häntä haastateltiinkin Ylen Lounais-Suomen uutisiin sekä Turun Sanomien verkossa olevaan lähetykseen.
haastattelu meneillään

näkymä ruudulta
Toimittajien poistuessa kuvattiin vielä kuvituskuvaa ja aika tuntui jälleen hurahtavan. Vaikka kuvaukset olivatkin Jaakon osalta koko ajan samassa tilassa, piti eri kuvauskohtaan muuttaa valaistus. Ja valaistuksen laittaminen vei taas oman aikansa.

Valmistelua

viimeiset osuudet kuvauksista menossa
Tunnelma historia luokassa oli hyvin erilainen kuin yläkerrassa, missä aiemmin kuvasimme. Luokan ilmapiiri oli asiallinen ja perinteisellä tavalla koulumainen. Viimeisiä ohjeistuksia annettiin Jaakolle, minkä jälkeen kuvattiin kuvituskuvaa. Sen verran tiukille aikataulu kuitenkin meni hänen osaltaan, että taksia jouduttiin käyttämään, jotta kuvattavamme ehti viimeiseen junaan. Tämän jälkeen olikin luvassa tavaroiden raijausta yläkertaan, missä tapahtui päivän viimeinen kuvaus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti