tiistai 9. lokakuuta 2012

1. kuvauspäivä: Haastevideota tekemässä osa 1

Haastevideon kuvauksiin käytettiin yksi päivä, sillä kestoltaan se on yksittäistä työnhakuvideota pidempikestoisempi. Kuvaukset pidettiin Linnankatu 11 B:ssä, mistä saimme käyttöömme toimistotilat. Sinne lavastettiin työhuone, missä kuvaukset tehtiin. Päivän tähtinä meillä olivat Edvard Lammervo ja Leila Sillankorva. Kuvauksista vastasi Dirtstudios osuuskunta.

Leilan meikkaus ja hiustenlaitto käynnissä.
Aluksi kumpikin esiintyjistä pääsivät maskeeraukseen sekä hiustenlaittoon Tähän oli hyvin varattu aikaa sillä välin kun kuvausryhmä laittoi kuvauspaikkaa kuntoon. 

Harjoitukset kännistyvät
Tunnelmaltaan toimistohuone oli tehty idylliseksi. Kuvassa Leila istuu tuolilla työnhakijan roolissa, kun Edvard on vasta kävelemässä paikalleen. Yhtä kohtausta varten kuvakulmaa kokeiltiin paljon ja tehtiin kameraajoja eri nopeuksilla, jotta nähtäisiin, mikä olisi toimivin vaihtoehto.

Leilan ja Edvardin kättely
ohjaaja ja kuvaaja miettivät oikeaa kuvakulmaa

Kampauksen parantelua kohtausten välissä

Oli jännä huomata, miten yhdellä pienellä kohtauksella on niin suuri merkitys, että sitä harjoitellaan ensiksi useaan kertaan. Tämän jälkeen ottoja otetaan useita, jotta saadaan yksityiskohdat viilattua kuntoon. Näyttelijöiden hiuksia ja meikkiäkin fiksattiin useaan kertaan, jotta ne pysyisivät hyvinä lamppujen loisteessa.

Toimistohuoneeseen saatiin lisävaloa käyttämällä tällaista ratkaisua
Koska ohjaaja halusi videoon tietynlaisen tunnelman ja kuvan, jouduttiin syksyisenä päivänä turvautumaan lisävalaistukseen. Siksipä paikalla oli nostin, mihin oli myös aseteltu valaisin tuomaan sisätiloihin lisävaloa.

Kohtauksen kuvaaminen

Ratkaisu kameran painon lisäämiseksi, jotta kamera ei liikkuisi liian nopeasti

Kun tämä kohtaus oli saatu kuvattua, olikin aika ruokatauolle. Ruokatauon jälkeen kuvaukset jatkuivat. Kuvakollaasia iltapäivästä tulee seuraavaan postaukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti