keskiviikko 19. syyskuuta 2012

Palvelutalon asukkaat mukana rekrytoimisessa

CP-lehden numerossa 2012:4 kerrotaan, kuinka Turussa Suomen CP-liiton Halisen palveluasunnoilla oli käytetty uudenlaista tapaa avustajien rekrytoimisessa. Sen sijaan, että vastaava ohjaaja olisi hoitanut haastattelun yksin, hän päätti ottaa mukaan prosessiin talon asukkaita.

"..ohjaaja esittelu ehdotuksen asukaskokouksessa jo syksyllä ja kysyi olisimmeko halukkaita haastattelemaan taloon hakevia vammaisavustajia. Ja tokihan kaikki halusimme!"

Asukkaat tekivät yhdessä kysymyksiä, jotka olivat hyvin konkreettisia avustajan työtehtäviä koskevia. Kesäsijaiseksi palvelutaloon halusi yli 70 henkeä, joista 15 valikoitui haastatteluun vastaavan ohjaajan tehdessä esivalinnan.Varsinaiseen haastattelutilanteeseen ohjaajan kanssa tuli mukaan aina yksi asukas.

"Ennen haastattelua kävimme vastaavan ohjaajan kanssa yhdessä läpi hakemuksen ja sovimme miten kysymykset esitetään. Osallahan meistä on käytössä jokin vaihtoehtoinen kommunikaatiomuoto ja meistä nekin jotka puhuvat, tarvitsevat usein tulkkaamista vieraiden henkilöiden kanssa."

Haastateltavat eivät tienneet asukkaan osallistumisesta haastattelutilanteeseen etukäteen. Aluksi ohjaaja kyseli hakijoilta, minkä jälkeen asukas kysyi asioita laatimansa listan mukaan. Haastattelun jälkeen ohjaaja ja asukas tekivät yhteenvedon, oliko hakija potentiaalinen työntekijä vai ei. 

"Työhaastattelutilanteessa ei mitenkään voi nähdä miten käytännön työt sujuvat, mutta kesällähän se sitten nähtiin. Tämän ensimmäisen kokemuksen jälkeen aiomme hiukan muotoilla kysymyksiä uudelleen, mutta selvää on että jatkossa näitä haastatteluja jatketaan yhdessä vastaavan ohjaajan kanssa ja kaikki haluavat osallistua edelleen haastatteluihin."

Työnhakijat olivat kokeneet tilanteen jännittävänä, mutta toisaalta positiivisesti haastavana. Tosin eräa työpaikkaa hakenut ei osannut sanoa myöskään olisiko jännitystä lisännyt tai vähentänyt tieto siitä, että asuka on mukana haastattelussa. Kuitenin suhtautuminen tilanteeseen oli hyvä.

"Paitsi että on hienoa että asukkaat pääsevät valitsemaan palkattavia avustajia, suosittelen tätä mallia myös hakijan näkökulmasta. Siinä pääsee tapaamaan asukkaan jo siinä vaiheessa kun hakee töihin."

Ehkäpä mallia voitaisiin käyttää muuallakin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti