keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Netiketti työasioissa

Työ Terveys Turvallisuus lehden numerossa 4/2012 kerrotaan, mitä sosiaalisesa mediassa kannattaa kertoa työstään ja mitä ei. Työsopimuslaki ohjaa toimintaa myös vapaa-aikana, mikä helposti unohtuu. Laissa sanotaan, että työntekijän tulee olla lojaali työnantajaa kohtaa ja että työnantaja voi luottaa työntekijään.

"Työsopimussuhde perustuu molemminpuoliseen luottamukseen. Emme tarvitse uusia lakeja ohjaamaan työntekijöiden käyttäytymistä sosiaalisessa mediassa. Se, mikä on ollut aiemmin kiellettyä, on edelleen kiellettyä"

Liike- ja ammattisalaisuuksista ei saa puhua. Samoin julkisen alan töissä ei saa levittää tietoa esimerkiksi oppilaista tai potilaista. Artikkelissa onkin kiteytetty hyvä yleisohje siihen, mitä kannattaa sanoa ja mitä ei.

"kirjoita tai avaudu julkisesti vain sellaisista asioista, joista voisit puhua kasvokkain esimiehesi kanssa."

Netti on paikka, mihin kirjoitetut tekstit ja kuvat jäävät tavalla tai toisella. Vaikka oman tekstinsä poistaisikin nopeasti, niin aina joku on voinut jo nähdä sen ja juttu lähtee leviämään. Sama toimii kuvien kanssa eli aivan kaikkea ei kannata vaikkapa omassa Facebook-profiilissaan julkaista.

"Netti ei unohda. Viestistä jää sinne jälki, joka voi myöhemmin toimia todisteena kirjoittajaa vastaan."

Jos nettikirjoittelu loukkaa jotain henkilöä tai halventaa häntä, ollaankin jo tekemisissä kunnianloukkauspykälien kanssa. On hyvä muistaa, että yksityiseksikin tarkoitetut viestit voivat joskus nousta julkisuuteen joko tahallisesti tai sivuston virheen takia. Kun joku asia ottaa päähän, kannattaa siitä keskustella esimiehen tai työkaverin kanssa sen sijaan, että olisi heti kertomassa sosiaalisessa mediassa. 

Alkuperäisen artikkelin voin lukea täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti