perjantai 21. syyskuuta 2012

Kansallinen etätyöpäivä 21.9.

Hyvää kansallista etätyöpäivää kaikille!

Tänään voi ajatella ympäristöä ja jäädä työskentelemään kotiin, jos työnantajan puolesta tämä vain sopii. Jos etätyön tekeminen onnistuu säännöllisesti, kannattaa työnantajan kanssa miettiä esimerkiksi kotitoimiston ergonomisuutta sekä sopia yhteisistä pelisäännöistä. On olemassa tutkimuksia, missä ajoittainen etätyön mahdollisuus tehostaa ihmisten tuottavuutta. Tosin joissain ammateissa puutteellinen teknologia kotona aiheuttaa ongelmia etätyön tekemiselle. Joissain firmoissa ihmiset taas käyttävät etätyöpäivänsä lukeakseen tärkeitä asiakirjoja, mihin työpaikalla ei välttämättä ole mahdollisuus keskittyä.

Tiesitkös, että työtapaturmavakuutus on voimassa myös etätöitä tehdessä. Tosin tällöin pitää olla selkeä syy-yhteys tapaturman ja tehtävän työn välillä, jotta vakuutus sen kattaisi. Jos liukastut työhön liittyviä kirjeitä postilaatikkoon viedessäsi, kuuluu se työtapaturmavakuutuksen piiriin, mutta käden kolhaisu pesukonetta tyhjentäessä on harvemmin korvattavien listalla.

Lisää tietoa aiheesta löydät etätyöpäivän kotisivuilta osoitteesta http://www.etatyopaiva.fi/fi/etusivu.

Talouselämäkin oli listannut yksitoista hyvää syytä, miksi kannattaa jäädä etätyöpäivänä kotiin työskentelemään. Voit lukea listauksen täältä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti