tiistai 28. elokuuta 2012

Tarjolla sitoutuneita ja ahkeria työntekijöitä -miksi et palkkaa?

Näin minun tekisi mieleni kysyä hyvin monelta työnantajalta. Ja usein. 

Luen työssäni esittelyjä koulutetuista, motivoituneista ja työuraansa aloittavista tai jatkavista (vammaisista tai pitkäaikaissairaista) työnhakijoista. Työpaikkaa ei heille vain löydy. Haastattelukutsua ei tule.

Näitä henkilöitä on maassamme tuhansia. Vammaisten ja pitkäaikaissairaiden työllistymisaste on Suomessa 20-30% laskentatavasta riippuen.

Haluaisin jatkaa kysymällä, miksi et käytä mahdollisuutta yrityksesi yhteiskuntavastuun kantamiseen? Ja sen näyttämiseen? 

Maalaisjärjellä ajateltuna yhteiskuntavastuun kantaminen tuottaa tulosta myös liikevaihdossa: jos kerran vammaiset ovat potentiaalia työelämässa, ovat he ja heidän verkostonsa sitä myös kuluttajina. Jos saat maineen reiluna rekrytoijana, löytänet myös uutta asiakaskuntaa.

Viittaan vielä Helsingin Sanomien artikkeliin 26.8.2012 (löytyy osoitteesta http://www.hs.fi/tyoelama/Kova+hinku+palkkat%C3%B6ihin/a1345861467447 ) ja ihmettelen ääneen, miksi haastatellut työnantajan edustajat eivät siltä istumalta tarjonneet kyseiselle Jaakko Niemiselle mahdollisuutta työhaastatteluun? Taisi jäädä melkoinen mahdollisuus käyttämättä.

Pirkanmaan ammatillisen erityisopetuksen koordinaatiokeskus (Pirko) on haastatellut erityisryhmiin kuuluvia työntekijöitä palkanneita työnantajia. Näistä haastatteluista ilmenee, että työmahdollisuuksien tarjoamista pidetään merkittävänä yhteiskuntavastuun osana. Pirko:n koonnissa todetaan, että
·    "Työnantajien mielestä erityistä tukea tarvitsevan työntekijän työllistämiselle ei ole estettä, kun sopiva työtehtävä löytyy. Työllistämisen esteet liittyvät enemminkin ympäristöön ja ennakkoluuloihin kuin erityistä tukea tarvitsevaan työntekijään."  Niinpä. Miksi?
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti