maanantai 27. elokuuta 2012

Fakta lehdessä monimuotoisuudesta

Vuoden 2012 elokuun Fakta-lehdessä puhutaan monimuotoisuuden johtamisesta. Joissain tutimuksissa on tuotu esiin jo asiaa, että monimuotoinen työympäristö lisää luovuutta ja tuotteliaisuutta. Kun samassa paikassa työskentelevät erilaisen taustan omaavat ihmiset, saadaan yhteisö, missä asiat ehkä ratkeavat hitaammin, mutta lopputulokset ovat parempia.

Lehden artikkelissa vilisee tuttuja sanoja, kuten maahanmuuttajat, seniorit, nuoret, perheelliset, mutta sitten siellä nostetaan esiin sanat vajaakuntoiset vammaiset. Pitäisikö samalla puhua täyskuntoisista vammaisista ja pitkäaikaissairaista, jotka voivat toimia työelämässä kokopäiväisesti. On totta, että jos mittarina on ainoastaan täysi työviikko, eivät ehkä kaikki pitkäaikaissairaat tai vammaiset jaksa tehdä sellaista työmäärää. Ovatko he kuitenkaan vajaakuntoisia, jos he työllistyvät osa-aikaisesti ja jaksavat oman työnsä tehdä hyvin?

Artikkeli on kuitenkin hyvä siinä, että se kannustaa monimuotoiseen johtamiseen. Heterogeeninen työyhteisö nähdään mahdollisuutena ja positiivisena asiana sen sijaan, että sitä haluttaisiin välttää. Vaikka asenteissa on muutosvaraa, ehkäpä askelia parempaan suuntaan otetaan hiljalleen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti