maanantai 20. elokuuta 2012

Esittelyssä VANE


Valtakunnallinen vammaisneuvosto eli VANE on viranomaisten, vammaisjärjestöjen ja omaisjärjestöjen yhteistyöelin. Se toimii Sosiaali- ja terveysministeriön yhteydessä.

Neuvostossa on 18 jäsentä, jotka edustavat  valtakunnallisia vammaisjärjestöjä, ministeriöitä,  Stakesia ja Suomen kuntaliittoa. Valtioneuvosto nimeää neuvoston ja sen puheenjohtajan aina kolmeksi vuodeksi kerrallaan.

Neuvoston tehtävänä on osallistua yhteiskunnan kehittämiseen ja vaikuttaa vammaisten ihmisten elinoloihin ja edistää  vammaisten henkilöiden ihmisoikeuksien toteutumista.

Valtakunnallisen vammaisneuvoston vaikuttamistyön ajankohtaisia osa-alueita juuri nyt ovat erityisesti YK:n vammaisten henkilöiden oikeuksia koskevan yleissopimuksen ratifiointi ja Suomen vammaispoliittisen ohjelman (VAMPO” toimeenpanon seuranta. Sekä sopimuksen ratifioinnin että vammaispoliittisen ohjelman toimeenpanolla on mahdollista edistää vammaisten henkilöiden työllisyyttä. Muutoinkin vammaisten ihmisten työllisyys   on ollut koko neuvoston olemassaolo ajan sen yksi tärkeimmistä vaikuttamistyön kohteista. Tältä pohjalta VANE on hallunnut lähteä mukaan myös Reilu rekrytointi hankkeeseen.

Lue VANE:sta lisää: www.vane.to

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti