tiistai 10. heinäkuuta 2012

Yksi vinkki työnhakuun: Some

Kun olemme itse pyörineet sosiaalisessa mediassa muutaman kuukauden ajan, olemme huomanneet, että moni yritys tiedottaa avoimistaan työpaikoistaan sosiaalisen median kautta. Twitterissä ainakin osa kaupungeitsa ilmoittaa avoimista työpaikoistaan eri aloille. Myös osa firmoista tiedottaa siellä omasta rekrytointitarpeestaan. Jos sinulla on olemassa oleva twittertili, kannattaa sitä höydyntää. Etsi oman alasi firmoja, ja klikkaa  heitä. Eihän sitä ikinä tiedä, jos saisit sitä kautta vinkin avoimesta paikasta.

Myös facebookissa törmää jonkun verran työpaikoista ilmoittamiseen. Ainakin Sisäänheitto työelämään tiedottaa edelleen työpaikoista facebookissa. Samat työpaikat löytyvät myös heidän verkkosivuillaan. Sivusto toimii koontipaikkana, missä työnantajat voivat lähettää työpaikkailmoituksiaan.

Muistathan, että myös omat kirjoituksesi näkyvät netissä. On hyvä pitää mielessä, mikä on korrektia ja mikä ei. Joskus tekstien ja kuvien poistaminen jälkikäteen voi olla hyvinkin työlästä. Kuitenkin, kun kirjoitat juttusi hyvällä maulla, niin ehkä ne auttavat jopa työllistymiseen. Olemme kuulleet ihmisiltä, että he ovat työllistyneet oman bloginsa kautta, kun joku on sattumalta eksynyt heidän kirjoituksiaan lukemaan. Eli fiksuutta ja omaa persoon vain peliin ja uskaltaudu tutustumaan someen, jos et siellä ole vielä paljon pyörinyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti