maanantai 9. heinäkuuta 2012

Työpaikkahaastattelut ja syrjintä

Aol Jobs kirjoittaa sivuillaan, että työpaikkahaastatteluissa tapahtuu aina syrjintää eikä tästä aina puhuta. Usein syynä on hakijan olemus tai tyyli, mikä vaikuttaa siihen, ettei tule palkatuksi. Muun muassa tällaisia syitä on listattu työpaikan saamisen esteeksi:

- Et anna vaikutelmaa olevasi kiinnostunut työpaikasta (esim. itsetunnon puute)
- Sanaton viestintä ei vastaa  sanojasi (esim. kikattelu, hermostunut pälyily)
- Vääränlainen asu hakemukseen (esim. liian paljastava, konservatiivinen, moderni)
- Ulkoinen olemus ei herätä viehätystä (esim. tunnet itsesi epämukavaksi haastattelussa, masentuneisuus)

Kaikki kohdat kuulostivat varmasti tutuilta ja ehkä naurettaviltakin ottaa huomioon. Mutta siltikin ne vaikuttavat, sillä ihmisten välinen kohtaaminen on aina subjektiivista. Työnantajathan haluavat työntekijän, joka jaksaa omassa hommassaan ja sopii työpaikkaan. 

Jos siis saat kutsun työhaastatteluun, tee ennakkovalmisteluja. Artikkeli neuvoo hakijaa oikeasti tutustumaan firmaan; vieraile nettisivuilla ja kysy rohkeasti, jos joku arveluttaa. Pukeutumisen suhteen nevotaan esimerkiksi katsomaan työntekijöiden kuvia, jos niitä on vaikkapa verkossa. Sieltä näkee sitä tyyliä, kuika firmassa pukeudutaan ja pystyt antamaan itsestäsi paremman vaikutelman. Eli kun huolellisesti perehdyt paikkaan ja työyhteisöön, mihin olet hakemassa, annat itsestäsi automaattisesti kiinnostuneemman vaikutelman.

Koko artikkelin pääset lukemaan täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti