maanantai 23. heinäkuuta 2012

Syitä, miksi työtarjouksia ei kuulu

Aol Jobs. listaa kirjoituksessaan syitä, mitkä voisivat olla syynä siihen, että työnhakija hakee kuukaudesta toiseen töitä mutta ei tunnut pääsevän eteenpäin rekrytoinnissa. He analysoivat mahdollisia ongelmakohtia ja antavat joitain vinkkejä, kuinka ongelmia voisi ratkaista myös omin avuin.

Onko ongelmana haastatteluun pääseminen? Tässä tapauksessa artikkeli suosittelee kokeilemaan esimerkiksi LinkedIn profiilia, minne voit tehdä oman profiilisi. Siellä on monia työnantajia, mutta sinun pitää tehdä siellä itseäsi myös tunnetuksi. Tosin sivuston ongelmana on se, että käyttäminen vaatii englannin kielen taitoa, joten kielen perusteet pitää olla hallussa.

Osaatko kertoa itsestäsi? Moni alkaa puhuessaan rönsyillä pois olennaisesta ja päätyy kertomaan jostain, mikä ei ollutkaan olennaista tai kuulunut alkuperäiseen kysymykseen. Työnantaja haluaa kuulla saavutuksistasi eikä niinkään ykistyiskohtia työpäivistäsi. Mieti jo etukäteen, mitkä ovat olennaisia asioita osaamisestasi hakemassasi työssä, niin kysymys ei haastattelutilanteessa yllätä niin paljon.

Onko sinulla oikeanlaista osaamista? Moni saa kuulla, ettei saanut työtä, koska heillä ei ollut tarpeeksi työkokemusta. Artikkeli vinkkaa, että joskus esimerksi joku vapaaehtoistyö voi antaa tarvittavaa osaamista, mik auttaa työnsaannissa tai sitten joku koulutus. Moni tutkinto on nykyään niin laaja-alainen, ettei se suoraan kerro, onko sinulla juuro tiettyyn työhön vaadittavaa osaamista. Tässä tapauksessa kannattaa pohtia, voisitko näyttää omat taitosi juuri harrasteiden tai luottamustoimien kautta. Oletko niissä tehnyt vastaavaa työtä, jonka voit työhakemuksessani tuoda esiin.

Alkuperäisen jutun pääset lukemaan täältä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti