maanantai 2. heinäkuuta 2012

Kehonkieli kertoo ihmisestä - myös työelämässä

Kun me kommunikoimme, vain pieni osa kommunikoinnista tapahtuu puheen perusteella. Kehomme kertoo mielialastamme hyvin paljon sanattomasti. Se, miten elehdimme kommunikoidessamme, kertoo muille paljon asenteistamme ja mielialoistamme.

Kun haluat erityisesti kiinnittää huomiota eleisiisi esimerkiksi työelämässä, on Open Forum listannut, mihin ainakin kannattaa kiinnittää huomiota. Tässä muutamia esimerkkejä, mitä kirjoituksessa oli listattu.

1. Läppärin käyttö
Jos katsot koko ajan läppäriisi ja kirjoitat sillä, on se selvä merkki kuulijalle ettet ole kiinnostunut. Jos haluat tehdä muistiinpanoja on kynä ja muistivihko tehokkaampi vaihtoehto.

2. Käsien yhteen hierominen
Tämä kertoo helposti epävarmuudesta varsinkin jos katse yhtää harhailee. Toisaalta ele voidaan tulkita ylimielisyydeksi. Parempi olisi antaa käsien olla rennosti vartalon sivulla tai sylissä.

3. Silmien pyörittely
Vaikka sanoisit mitä, mutta pyörittelet silmiäsi lyhyenkin aikaa, on tämä merkki kuulijalle ettet arvosta hänen sanomisiaan. Kannattaa välttää tätä elettä.

4. Katsekontaktin puuttuminen
Katso rohkeasti silmiin, mutta elä tuijota. Katse luo uskottavuutta ja antaa toiselle mielikuvan, että olet kiinnostunut hänen sanomisistaan.

Kaiken kaikkiaan.. Mieti etukäteen, millaisen mielikuvan haluat antaa. Käyttäydy sitten sen mukaisesti, sillä luomme mielikuvan keskuttelukumppanistamme jo muutaman ensimmäisen minuutin aikana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti