torstai 19. heinäkuuta 2012

K18-kurssi osa 2

Torstaina 12.7. Reilu Rekrytointi matkasi jälleen Tampereelle Lihastautiliiton toiselle K18-kurssilla. Tälläkin kertaa aiheena olivat työnhakuasiat, vaikka osallistujat olivat opiskelijoita. Kuitenkin osa oli kiinnostunut työskentelemään töiden ohessa, joku oli pian valmistumassa ja kesätyöt kiinnostivat valtaosaa. Aluksi Lihastautiliiton työllisyysasioista vastaava Liisa-Maija Verainen esitteli työnhakuopasta, joka oli tehty opinnäytetyönä liiton käyttöön. 

Tästä aiheesta sujuvasti syvensimme asiaa asenteisiin. Pohdimme lyhyen videon kautta, mikä työnantajien asenne voi olla vammaisuutta kohtaan. Pelätäänkö sitä yhä? Ja mitä videolla ollut syvä hiljaisuus kertoi, kun työnantaja ei vastannut heti, palkkaisiko hän huippuosaajaa, joka istuu pyörätuolissa.

K18- kurssilaisia työllisyysryhmässä.
Kerroimme ryhmäläisille, mistä Reilun Rekrytoinnin tavoittaa tällä haavaa, kun meillä ei vielä kotisivuja ole. Lyhyesti kävimme läpi hankkeen tavoitteet ja mitä tässä kaikkiaan tulee tapahtumaan. Koska hankkeen tekemät työnhakuvideot ovat vasta suunitteluasteella, näytimme netistä vastaavia videoita ja ryhmässä syntyi hyvää keskustelua siitä, millaisiin töihin kyseiset ihmiset hakivat. Videoiden hyviä ja huonoja puolia ruodittiin läpi yhdessä.

K18-kurssilaisia työllisyysryhmässä.

Esittelimme myös audiovisuaalisen tallennusta, millä voisi esitellä omia taitojaan työnantajalle. Muutama lähtikin rohkeasti kokeilemaan ohjelmaa tehden lyhyen esittelypätkän itsestään. Ryhmässä nousi keskustelua myös siitä, löytyisikö jotain paikkaa, mihin oman audioesittelyn voisi laittaa näkyviin esimerkiksi kesätyötä haettaessa. Tällöin voisi työnantajalle laittaa hakemuksen oheen linkin, missä työnantaja kuulee hakijan sanallisen esittelyn itsestään. Vielä emme osaa sanoa tällaisen palvelun mahdollistamisesta, mutta jos tämä onnistuisi vaikka jonkun olemassaolevan sivuston yhteyteen, ilmoitamme siitä kyllä.

Audiotallennetta omasta osaamisesta tekemässä.

Kaiken kaikkiaan aika meni nopeasti Tampereella ja pian olikin meidän aika jo hypätä junaan matkaten kohti Turkua. Kiitoksia K18-kurssilaisille aktiivisesta osallistumisestakeskusteluihin molemmilla kursseilla! Annoitte paljon ajatuksia ja hyviä näkökulmia työllistymisasioihin.

Kaisa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti