torstai 5. heinäkuuta 2012

K18 kurssi osa 1

Reilu Rekrytointi oli perjantaina 29.6. vierailemassa Lihastautiliiton järjestämällä K18-kurssilla. Tuli kerrottua hankkeesta ja siitä, mistä sen tavoittaa nykyään sosiaalisessa mediassa. Tämän jälkeen olikin vuorossa äänitallenteiden tekoa ja ohjelman lyhykäistä esittelyä.
Rentoa koulutusta

Keskustelua työllistyminen herätti ryhmässä paljonkin. Kun rupesimme miettimään äänitteitä, oli olennaisena osana omien vahvuuksien löytyminen. Jollekin vahvuutena oli koulutus, kun taas toisella asenne oli tärkeässä asemassa. Näistä vahvuuksista juteltiin jokaisen kanssa ja muutama kurssilaisista kävikin nauhoittamassa tallenteen, missä lertoi lyhyesti omasta osaamisestaan.

Pohdimme kurssilaisten kanssa myös tekijöitä, mitkä tekijät voisivat hankaloittaa työllistymistä. Ilman perusteluita ei mitä tekijää listattu, vaan aina piti pohtia miksi se voisi olla este työllistymiselle. Tällaisia saimme listattua, sulkeissa myös perusteluja, miksi tekijä voisi vaikeuttaa työllistymistä.

-Rikosrekisteri (on aloja, joille et pääse, jos rekisterissä on merkintä)
-Jännittäminen (tämä vaikuttaa lähinnä haastattelutilanteessa, työnhakija menee niin lukkoon ettei pysty edes keskustelemaan)
-Vamma (vaikuttaa jo ammatinvalintaan, jotkut fyysisimmat työt voivat jäädä pois)
-Ennakkoluulot (Työnantajan omat asenteet vaikuttavat hakijoiden seulonnassa)
-Raha, palkkatoive (jos et tiedä alasi yleistä palkkatasoa, voi helposti yli- tai alihinnoitella itsensä)
-Psyyke (Jos joutuu usein hakemaan työpaikkoja, saattaa se alkaa lannistamaan jos ei saa positiivista vastausta)
-Ulkoinen olemus (on aloja, joissa esimerkiksi kasvoissa ei saa olla lävistyksiä, epäsiisti olemus työhaastattelussa ei varmasti tee hyvää vaikutusta)
-Alkoholismi, muut riippuvuudet (kyllähän nämä ennemmin tai myöhemmin näkyvät ihmisessä)
-Epävarmuus (usko omaan osaamiseen puuttuu)
-Motivaatio (jos ei ole intoa työntekoon, on hankala tehdä vaikutus työnantajaan. Pohdittiin myös sitä, onko raha riittävä motivaatio työntekoon. Useimpien mielestä ei ollut)
-Omatoimisuuden puute (nykyään pitää osata itse hakea ja löytää työpaikkoja. Toisaalta pitää jaksaa olla aktiivinen vaikka vastoinkäymisiä tulisi)

Kaiken kaikkiaan hyviä nostoja ja huomasi, että moni kurssilaisista oli pohtinut omaa työllistymistää jo aiemmin. Itselle ainakin kurssilaisten tapaaminen antoi paljon pohdittavaa. On paljon haasteita, jotka vaikeuttavat työllistymistä. Jos Reilu Rekrytointi kuitenkin onnistuu murtaamaan joitain ennakkoluuloista, niin se in aina eteenpäin työmarkkinoilla.

Paikkana Tampereen Scandic Station hotelli oli toimiva. Sen etuina oli aseman läheisyys sekä se, että estettömyyttä oli ajateltu ja sähköpyörätuolillakin pääsi siellä kulkemaan. Hotelli oli ilmeisesti uusi ja ainakin värejä oli käytetty hyvin. Tässä vielä muutama kuva hotellin aulasta.

lounge-aluetta

Scandic Station hotelli

Osallistumme vielä toiselle K18-kurssille heinäkuussa. Siellä osa asiasisällöistä on samaa, osa muuttuu. Mutta raportoimme siitäkin, kunhan kurssi on takanapäin.

Kaisa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti