tiistai 31. heinäkuuta 2012

Erottautuminen muista työnhakijoista

Viime helmikuussa uutisoitiin iltapäivälehdissä opiskelijasta, joka haki kesätöitä itse kirjoittamansa kyltin avulla, mitä piti käsissään seisoen Helsingin rautatieasemalla. Hän oli kuulemma saanut kiinnostusta osakseen ja päässyt työhaastatteluihin. Niiden kautta oli sitten löytynyt kesätyö omalta ajalta, mistä opiskelija kertoi tämän päiväisessä uutisoinnissa.

Tosin opiskelija myönsi hakeneensa saamaansa paikkaan myös verkkohaun avulla. Mutta oliko itsensä mainostaminen se lopullinen niitti, mikä sai hänet erottumaan muista hakijoista? Jos oli, niin pitäisikö muidenkin löytää keinoja erottautua muista työnhakijoista? Nykyään, kun monia paikkoja haetaan vain netissä täytettävällä ilmoituksella, voi oman hakemuksen saaminen mieleenpainuvaksi olla vaikeaa. Verkkohakemuksessa täytetään tietyt peruskohdat ja yleensä sana on vapaa vain muutamissa kohdissa. 

Joissain tapauksissa mieleenpainumista voisi auttaa soittamalla yritykseen. Ainahan voi ja kannattaa tiedustella, millainen työ tulisi olemaan käytännössä, jos työnkuvaus on jäänyt on jäänyt lyhyeksi ilmoituksessa. Jos haet yhtään luovemmille aloille, kannattaa olla portfolio vaikkapa omilla verkkosivuilla, minkä linkin voit aina antaa työnantajalle. Toisaalta, jos haet ammattia, missä tulet kirjoittamaan paljon, voisitko näyttää osaamistasi esimerkiksi jonkin blogikirjoituksen tai kannanoton avulla?

Mutta joskus parhaiten voi erottautua sillä, että on laatinut työhakemuksen ja ansioluettelon huolella. Korjannut niistä kirjoitusvirheet pois sekä ottanyt selvää haettavasta työstä, jotta työhakemus todellakin on kirjoitettu haettuun työhön. Viimeistele siis hakemuksesi huolella ja jos olet epävarma oikeinkirjoituksesta, anna jonkun oikolukea tekstisi ennen sen lähettämistä työnantajalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti