maanantai 11. kesäkuuta 2012

Suomelle pronssia sähköpyöräsalibandyssa

Suomessa pidettiin sähköpyörätuolisalibandyn EM-kisat 4.-11.6. Nastolassa. Suomen joukkue piti pintansa muita vastaan ja siivitti itsensä pronssille voittamalla Saksan pronssiottelussa luvuin 5-4. Alkulohkoissa Saksa oli päihittänyt Suomen, mutta revanssin paikka sattui osuvasti mitalipeleihin. EM-kisojen voittajaksi selviytyi Hollanti, joka päihitti toiseksi tulleen Belgian selvin luvuin finaalissa.

Suomen pronssijoukkue vuosimallia 2012
Suomen vammaisurheilu ja -liikunta VAU ry:n nettisivuilla on lyhyt kuvaus, mitä sähköpyörätuolisalibandy on, jos laji tuntematon. Lyhyesti siitä voisi kertoa seuraavasti:

"Sähköpyörätuolisalibandy on Suomen suurin vaikeavammaisten henkilöiden joukkuepalloilulaji. Joukkueessa on samanaikaisesti kentällä maalivahti ja neljä kenttäpelaajaa. Maalivahdin ja vähintään yhden kentällä olevan pelaajan täytyy olla ns. t-stick-mailaa käyttävä pelaaja. Pelituoliin kiinnitettävä t-stick-maila on suunnattu pelaajille, joiden käsien toimintakyky ei riitä tavallisen mailan eli käsimailan käyttämiseen.

Nastolassa järjestettävät EM-kilpailut ovat järjestyksessään kolmannet EM-kilpailut. MM-kilpailut on järjestetty kahdesti. Ensimmäiset MM-kilpailut järjestettiin Helsingissä vuonna 2004. Suomi on yltänyt arvokilpailuissa mitaleille kerran, vuoden 2010 MM-kilpailuissa Italiassa." (VAU ry)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti