tiistai 29. toukokuuta 2012

Yhteiskunnallisten yritysten kasvuhuone

Yhteiskuntavastuu on nyt nousemassa trendiksi, minkä avulla yritykset voivat nostaa omaa imagoaa yhteiskunnallisena toimijana. Kasvuhuone on vuosina 2010-12 toimiva projekti, joka suuntaa kannustamiseen ja tukemisen.

"Kasvuhuoneen toiminta-ajatuksena on
 • Kehittää liiketoimintaa joka synnyttää positiivisia yhteiskunnallisia vaikutuksia
 • Kouluttaa ja valmentaa yhteiskunnallisia yrittäjiä 
 • Luoda markkinoita yhteiskunnalliselle yritystoiminnalle
 • Toimia pääomasijoittajana yhteiskunnallisten vaikutustensa kasvua tavoitteleville yrityksille

Kasvuhuone-palveluilla tarjotaan kasvualusta yhteiskunnalliselle yritystoiminnalle. Samalla Kasvuhuoneessa kehitetään kuntien hankintaprosesseja." (http://www.yhteiskunnallinenyritys.fi/kasvuhuone/)

On siis hyvä huomata, että myös muutkin kannustavat yhteiskuntavastuuseen ja että vastuullisuutta korostetaan myös yrityksellä eikä pidetä sitä vain kuntien yksinoikeutena. 

1 kommentti:

 1. Kasvuhuone synnyttää aktiivisella toiminnallaan maahan uutta yhteiskunnallisesti vaikuttavaa yritystoimintaa. Se tarjoaaa sen asiakkaille, yhdistyksille, säätiöille, potentiaalisille yrittäjille ja kasvua hakeville yrityksille näkemyksien sijaan konkreettista apua kuten valmennusta, tarpeellisia kontakteja ja liikkeenjohdon neuvontaa. Kasvuhuone haluaa tulla myös mukaan pienellä panoksella kiinnostaviin startup- ja kasvuyrityksiin.

  Toimintatapana on, että kasvuhuone ei jää odottamaan että ainoastaan potentiaalinen yrittäjä ottaa yhteyttä, vaan toimii myös silloin kun huomataan että joillakin potentiaalisilla yrityksen perustajatahoilla olisi käsissään menestyvän yritystoiminnan avaimet.

  Yhteiskunnallisten yritysten Living lab on testannut mallia pilottitoiminnassaan ja malli näyttäisi toimivan.

  Etsimme parhaillaan jo olemassa olevien sijoittajien lisäksi asiasta kiinnostuneita riskisijoittajia ja sijoittajaryhmiä mukaan luomaan tätä uutta toimintakykyistä vaikuttajaa. Liike-elämän koulimaa joukkoa tarvitaan erityisesti sparraamaan maahan uusia kiinnostavia kasvuyrityksiä, jotta saadaan uusia tuottavia sijoituskohteita eettiselle sijoitustoiminnalle. Eettisistä sijoituskohteista on pulaa. Kasvuhuone haluaa olla samalla eettinen ja turvallinen pääomasijoittaja sellaiselle joka halua tehdä yhteiskunnallista hyvää liiketalouden keinoin.

  Haluaisimme myös uusia aktiivisia eri alan toimijoita mukaan rakentamaan tätä siltaa liiketalouden ja yhteiskunnallisen välille, jollaiseksi tätä kutsumme.

  Kasvuhuoneen takana on ESR-hanke joka päättyy 3/2013. Sen jälkeen alamme toimia kaupallisin mutta yhteiskunnallisin periaattein. Nyt meillä on siis vielä hetki aikaa kokeiluihin joilla löydetään konkretia sille miten jatkamme. Syfo Oy, joka kyseistä hanketta pyörittää, on omistajiensa ja sidosryhmiensä asialla toimien yhteiskunnallisena yrityksenä synnyttäen lisää vastaavia useille eri toimialoille.

  Juha Leviäkangas, asiantuntija Syfo Oy
  www.kasvuhuone.fi

  juha.leviakangas@syfo.fi

  VastaaPoista