keskiviikko 16. toukokuuta 2012

Hankkeen kuulumiset valokuvin

Ensi viikosta lähtien bogin kirjoittelu säännöllistyy taas muutamaan kertaan viikkoon, kun toimistolla on yleensä jompi kumpi meistä muutamaa kesäkuista poikkeuspäivää lukuunottamatta. Silloin on aika syventyä muutamaan raporttiin, joista kerromme täällä sitten myöskin ajatuksia. Alla on kuva vielä meidän avajaisista ja näkymää, mihin vierailijat aluksi törmäsivät.
Tarjoilua avajaisista

Maanantaina 14.5. vietimme päivän Aspan hallinnoimassa työllisyyshankkeiden workshopissa. Kuulimme paikan päällä, että heidän oli tarkoitus löytää hankkeiden joukosta hyviä ja vakiintuneita käytäntöjä. Näitä sitten esittelimme toisillemme päivän aikana. Kaiken kaikkiaan Reilu Rekrytointi sai positiivista palautetta nopeasta etenemisestään mutta myös siitä, että lähdemme kokeilemaan työnhakuvideoita ja markkinoimaan tekijöitä niillä keinoin. 

Osallistujien valitsemia hyviä käytäntöjä

Päivän parasta antia oli tavata yhteistyötahoja ja pohtia heidän kanssaan jokaisen projektin näkökulmia yhteiskunnalle, työnantajalle ja työntekijälle. Pienryhmistä nostettiin sitten kaksi hyvää ideaa, jotka pääsivät seinälle. Asennekampanjaa arvotettiin paljon sekä videoesittelyjä työnhakijoista. Toisaalta ihmiset kokivat tärkeäksi myös työtehtävien pilkkomisen ja räätälöinnin, silloin kun sen avulla voidaan joku työllistää vaikka osa-aikaiseksi. Kaikkiaan pienryhmissä heräsi paljon monipuolista keskustelua, joka toivottavasti olisi voinut jatkua vielä pidempään. Päivästä jäi käteen kuitenkin muutama taho, jonka kanssa yhteistyö voisi olla hyvää ja saisimme työllistymisviestiä vietyä eteenpäin. Heidän kanssaan tulemmekin tapaaman jatkossakin.

Tiistain 15.5. projektin työntekijät viettivät Tampereella SOSTE:n (Suomen sosiaali ja terveys ry) järjestämällä arvioinnin perusteet-kurssilla. Siellä käytiin läpi arvioinnin teoriaa hyvinkin tarkasti. Tosin olisimme ehkä toivoneet eri arviointitapojen esittelyä käytännössä. Oltaisiin saatu vertailupohjaa sille, mitä menetelmää projektissa kannattaisi käyttää. Onneksi luentosarjassa oli mukana lähdekirjaluettelo, joten kirjoja pääsee sitten metsästämään käsiinsä.

Koulutuspäivä Tampereella

Kaiken kaikkiaan alkuviikko on ollut yhtä reissaamista, mikä on osa projektin luonnetta, kun tarkoituksemme on olla valtakunnallien hanke. Karoliina osallistui vielä tänään FiBS:n Diversity Charter tilaisuuteen, jonka oli ollut ilmeisesti hyvä ja mielenkiintoinen tilaisuus.

Lopuksi vielä muistutuksena: Jos haluatte hankkeen esitteitä levitykseen, laittakaa sähköpostia kaisa.karvonen[at]lihastautiliitto.fi ja lähetämme niitä tulemaan. Mitä enemmän hankkeesta tiedetään, sen paremmin tiedotus toimii!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti