torstai 24. toukokuuta 2012

Reippaasti Reiluun rekrytointiin

Saimme uuden tilan avaimet käteemme. Projektipäällikkönä aloittaessa tuntuu, että samalla annettiin välineet yhteiskunnallisesti merkittävän asian äärelle ja aitiopaikalle myös toisenlaiseen "tilaan".

Avaimien tuoman näkymän perusta on vahva: Ihmisoikeuksien yleismaailmallinen julistuksen mukaan "jokaisella on oikeus työhön, työpaikan vapaaseen valintaan, oikeudenmukaisiin ja tyydyttäviin työehtoihin sekä suojaan työttömyyttä vastaan." (YK:n ihmisoikeuksien julistus 23. artikla).

Suomalainen rakennuspilari on vammaispoliittinen ohjelma, jossa todetaan mm. että vammaisten henkilöiden työllistyminen avoimille työmarkkinoille joko suoraan tai työvoimapoliittisin toimenpitein tuettuna ei ole edennyt toivotulla tavalla. Vammaisten henkilöiden työllisyysaste on merkittävästi alhaisempi kuin vammattomien ikätovereiden. Ohjelmassa todetaan myös, että vammaisten henkilöiden työpanosta tullaan tarvitsemaan yhä enemmän väestön ikääntyessä ja työikäisen väestön pienentyessä.(Suomen vammaispoliittinen ohjelma 2010-2015)

Tätä näkymää on parhaillaan muokkaamassa laaja joukko vahvoja osaajia. Vammaispoliittisessa ohjelmassa ministeriöille on annettu oma asennustehtävänsä ja järjestöjen asiantuntevat ammattilaiset ovat valmistelleet, suunnitelleet, anoneet, saaneet läpi ja käynnistäneet sekä osin jo loppuun saattaneetkin hankkeita paremman asiaintilan rakentamiseksi. Yhteiseen hiileen puhaltaminen ja saman vision jakaminen paistaa läpi kaikista hankkeista. Työllisyyden eteen paiskitaan kovasti töitä!

Itse olen aloittamassa yhden osan muurausta kun tartun reippaasti Reilun rekrytoinnin hommiin. Takanani on erilaisuuteen tutustumista ja elämänkoulua invataksiyrittäjien lapsena, oppia kohtaamisiin viittomakielen tulkkina ja suunnittelmien laatimiseen Diakonia-ammattikorkeakoulun tulkkauksen lehtorina. Oppipoikana pidän itseäni näissä puuhissa, mutta vastaanottavana sellaisena. Toivottavasti tämä herättää sinussa ajatuksia ja otat yhteyttä! Olen käytettävissä!

Karoliina Joutsia
projektipäällikkö
Reilu rekrytointi -hanke
karoliina.joutsia[at]lihastautiliitto.fi
Puh. 040 350 2313

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti