tiistai 24. huhtikuuta 2012

Yhteistyökumppanit ja hankkeen tavoitteet

Reilu Rekrytointi -hankkeen yhteistyökumppanit, tavoite ja sisältö pähkinänkuoressa

Hankkeen kanssa kumppanuussopimuksen ovat tehneet seuraavat tahot:

Asumispalvelusäätiö Aspa
ATK-palvelu Gigabitti
FiBS ry
Invalidiliitto ry
Kehitysvammaisten Tukiliitto ry
Kuuloliitto ry
Manpower Inclusive
Näkövammaisten Keskusliitto ry
Suomen CP-liitto ry
Suomen MS-liitto ry
Suomen Kuurosokeat ry
Suomen Reumaliitto ry
Vaasan kaupunki / sosiaali- ja terveystoimi
Valtakunnallinen vammaisneuvosto
Valtion työmarkkinalaitos
VATES-säätiö 


Olemme hankeessa päättäneet jakaa tavoitteet suhteessa kolmeen eri toimijaan. Näitä ovat yksilö (työnhakija), työnantajat ja yhteiskunta.
Hankkeemme pyrkii tavoittamaan vammaisjärjestökumppanien kautta vammaisia ja pitkäaikaissairaita työnhakijoita. Jokaisesta järjestöstä löytynee yksi henkilö, josta tehdään video-esittely työhakemuksen oheen liitettäväksi. Näitä videoita esitetään eri foorumeille työnhakijoille. Videoesimerkkien innoittamina toivotaan myös muiden vammaisten ja pitkäaikaissairaiden työnhakoijoiden ottavan rohkeasti askeleita työnhaussa avoimilla työmarkkinoilla.
Työnantaja- ja muiden kumppanien kanssa tullaan laatimaan yhteiskunta- /sosiaalisen vastuun mallia. Hankkeen tarkoituksena on saada työnantajien käyttöön vammaisjärjestöjen tuottamaa oikeaa tietoa vammaisuudesta, apuvälineistä ja niiden käytöstä/hankinnasta työtä varten.
Hankkeen toiminnalla pyritään omalta osalta vaikuttamaan asenneilmapiiriin jotta reilu rekrytointi toteutuisi. Mm. vammaisten henkilöiden työllistymisen haasteena kun ovat edelleen työnantajien kielteiset asenteet ja ennakkoluulot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti