perjantai 30. maaliskuuta 2012

Päivän sana: Yhdenvertaisuus

Eilen Reilu rekrytointi -projekti oli edustettuna kahdessa eri palaverissa, jotka pidettiin Helsingissä. Voisin sanoa, että päivän anti oli hyvin mielenkiintoista ja ajankohtaista. Ensimmäinen palaveri oli FiBSin organisoima Diversity Charter Suomi-tapaaminen, missä oli mukana sekä kansalaisjärjestöjä että yritysmaailman puolta. 

Saimme tietoa, kuinka monimuotoisuus voi olla sisäänrakennettua yrityksen organisaatiossa. Tämähän olisi todellakin ideaali olotila, mutta mieleeni heräsi kysymyksiä, kuinka tämä käytännössä tapahtuu.  Kuulimme esimerkkejä, kuinka monikansallisuus on voimavara ja miten kuntoutus ja paluu työelämään oli järjestetty pitkän sairasloman jälkeen. 

Tapahtuma oli lyhyt, vain muutaman tunnin kestävä, joten kaikkea ei todellakaan ehditty käsitellä. Kuitenkin moni kysymys heräsi mielessäni, varsinkin kun niihin ei vastausta vielä saanut. Kuinka moni yrityksistä on palkannut pitkäaikaissairaan tai vammaisen? Ja kuinka moni heistä on palkannut vammaisen työntekijäksi ilman tukityöllistymismuotoja? Totta on, että suurin osa sairauksista ei näy päällepäin, vaikka ne elämää rajoittaisivatkin. Tällöinkin voidaan tarvita muutoksia työn aikatauluihin, jos oma jaksamisen on kyseessä. Kuinka valmiita työnantajat ovat räätälöimään uudelle työntekijälle hänelle soveltuvan tuntimäärän ja työnkuvan vai onko työntekijä aina se, jonka tarvitsee mukautua? Vaikeita kysymyksiä, joihin ei vastausta helposti löydy. Siltikin niitä tulisi miettiä ajatuksen kanssa.

Toisessa palaverissa käsiteltiin uutta yhdenvertaisuus kampanjaa. Sen sisällöstä kerron enemmän, heti kun siitä on tietoa saatavilla. Mutta kyseessä tulee olemaan tiedotuskampanja nuorten työllistymiseksi.

Yhdenvertaisuus työelämässä on asennemuutos, mitä tarvitsemme. Kun saamme yritysmaailmasta esimerkkejä, jotka ovat toteuttaneet yhdenvertaisuutta työpaikallaan ja työpaikkoja täyttäessä, voimem sanoa, että muutos on alkanut. Tämä voi olla myös projektimme voimavara. Kun voimme näyttää eläviä esimerkkejä, kannustavat ne usein paremmin kuin kauniit sanat.

Jos tiivistäisin lopuksi eilistä päivää lyhyesti, voisin sanoa seuraavaa: Asennemuutos työelämässä on tapahtunut, kun työnantajat näkevät ison joukon potentiaalisia työnhakijoita vammaisten työnhakijoiden sijaan. Silloin työnhakijat ovat yhdenvertaisia ja heidän taitonsa sekä osaaminen vaikuttavat taustaa enemmän.

Tästä on hyvä jatkaa ensi viikkoon, jolloin projektipäällikömme aloittaa myös työnsä. Ajatuksia herättävää, mutta leppoisaa viikonloppua kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti